Vluchtelingen in Huize Scherpenzeel

Er worden op korte termijn een groot aantal vluchtelingen geplaatst in het voormalige verzorgingstehuis Huize Scherpenzeel aan de Goorse Markelose-weg. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om Syrische en Irakese vluchtelingen. Het gaat om maximaal 110 mensen afhankelijk van de vergunningenprocedures die nog lopen. De gemeente Hof van Twente bevestigt de opvang en bereidt samen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een informatie-avond voor die volgende week donderdagavond, 5 februari, plaats gaat vinden in de raadszaal van het gemeentehuis in Goor. Omwonenden zijn nog niet ge├»nformeerd maar dat gaat deze week nog gebeuren. Bewoners van de aanleunwoningen naast Huize Scherpenzeel zijn inmiddels al wel op de hoogte gesteld en gaven al aan ‘ongelukkig’ te zijn met de situatie. Met de komst van de asielzoekers naar Goor is een hernieuwde opvang in het voormalig asielzoekerscentrum Klompjan van de baan.

Huizescherpenzeel2

Gerelateerde berichten