Waar stond de Goorse Schaapskooi ?

Een bijzondere vraag in de categorie Oald Goor van Jos Duurland. Hij is nauw betrokken bij de Schaapskudde Hof van Twente en kreeg in die hoedanigheid bijzonder fotomateriaal van de ‘Stichting zeldzame huisdieren’ en het ‘Stamboek grote heideschapen’. De omschrijving luidt: Heideschapen Goor 1952. De vraag is nu waar die Schaapskooi in Goor ooit gestaan heeft en wie de man is op de foto. Ook wij zijn erg benieuwd. Reacties naar redactie@nullgoorsnieuws.nl.

Schaapskooi1952oaldgoor2

Gerelateerde berichten

  • Bedstede voor Goorse schaapsherder16 mei 2018 Bedstede voor Goorse schaapsherder Jos Duurland ligt er warmpjes bij. De Goorse schaapsherder van de Schaapskudde Hof van Twente kan vanaf heden ouderwets een tukje doen in een heuse bedstede. “Nu hoef ik niet meer op een […]
  • Goorse herder zwaar ontdaan: Nu 12 schapen door vergif overleden16 november 2016 Goorse herder zwaar ontdaan: Nu 12 schapen door vergif overleden Een nachtmerrie werd werkelijkheid voor de Goorse schaapsherder Jos Duurland. Nadat gisteren al acht schapen uit zijn kudde overleden door vergiftiging vond hij vanochtend weer vier dode […]
  • Schaapherder Wormmeester: “Ik geniet hier iedere dag van”30 mei 2016 Schaapherder Wormmeester: “Ik geniet hier iedere dag van” Hij is al jaren een vast gezicht op bedrijventerrein Zenkeldamshoek. Schaapherder Martin Wormmeester geniet nog elke dag van zijn ongewone dagbesteding. RTV Oost volgde Wormmeester een […]
  • Beschuit met muisjes voor Goorse herder25 april 2016 Beschuit met muisjes voor Goorse herder Het weer werkt nog niet mee maar het is toch echt lente en dat betekent ook dat nieuw leven zich immer aandient in de dierenwereld. Zo worden op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek […]
  • Schapen blijven grazen op Zenkeldamshoek22 januari 2015 Schapen blijven grazen op Zenkeldamshoek Schaapherder Martin Wormmeester blijft met zijn kudde actief op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek. Op vragen van de SP antwoordde het college van B&W van de gemeente Hof […]