PVV Overijssel en AZC-Alert reageren verbolgen op aangifte PvdA

De Overijsselse afdeling van de Partij voor de Vrijheid reageert verontwaardigd op de aangifte die is gedaan door de PvdA Hof van Twente tegen fractievoorzitter Edgar Mulder. De partij zet zich af tegen wat zij noemt ‘PvdA-gestook’ op de informatieavond over de komst van ruim honderd vluchtelingen naar Huize Scherpenzeel. “Het is bijzonder pijnlijk dat de PvdA meteen weer discriminatie begint te roepen en niet ingaat op de legitieme problemen van burgers”, zegt PVV Overijssel-voorman Mulder. De fractievoorzitter was gisteravond aanwezig in het gemeentehuis, waar hij na een woordenwisseling met een Gorenaar van Turkse komaf in een hevige discussie met Fred Rijkens van de lokale PvdA terecht kwam. Volgens Mulder maakte de man ‘de bezwaren van de bewoners belachelijk’. Daarop zou Mulder hem hebben gezegd dat hij ‘hier niet thuis hoort’. Naar aanleiding van die uitspraken besloot de Partij van de Arbeid aangifte wegens discriminatie te doen tegen de PVV-voorman, die de Overijsselse afdeling van de partij aanvoert tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart.

edgarmuldergemeentehuis
De PvdA in Hof van Twente vermoedt dat de aanwezigheid van de provinciale lijsttrekker van de PVV en zijn houding te maken hebben met de aanstaande verkiezingen voor Provinciale Staten. Daar laat de PVV zelf zich in haar verklaring richting de media niet over uit.
Ook AZC-Alert, een organisatie die zich bezig houdt met de problematiek rondom de oprichting van azc’s, reageert op de veelbesproken avond in het gemeentehuis en de commotie rondom Edgar Mulder:

“Wij van AZC-Alert waren gisteravond getuige van de incidenten rond de heer Mulder van de PVV Overijssel. Met open mond en vol verbazing lezen we nu de berichtgeving hierover. Een mevrouw vertelde vol emotie dat ze al wekenlang slapeloze nachten heeft van de zorgen rondom het plaatsen van asielzoekers bij haar tegenover. Toen stond er plots een man naast de heer Mulder die in gebroken Nederlands probeerde onderuit te halen wat die mevrouw juist betoogd had. Hierop zei de heer Mulder dat het helemaal niet hoorde wat deze meneer zei, om het verweer van die mevrouw zo te bagatelliseren. Dus de heer Mulder zei zeker niet dat deze meneer hier niet hoorde, zoals nu de PvdA beweert. In tegenstelling tot wat de PvdA beweert werd juist heer Mulder verweten dat hij niet bij deze avond hoorde te zijn omdat hij niet in deze gemeente woont. Na het plenaire gedeelte besloot de lokale PvdA verhaal te halen bij de heer Mulder en noemde hem een fascist De heer Mulder wordt nu onterecht in een hoek gedrukt waar hij niet thuis hoort! Aangifte in dezen is een gotspe en een schande voor de Nederlandse rechtsstaat. Het lijkt ons meer een manier van de aandacht afhalen van het werkelijke probleem, dat is het plaatsen van asielzoekers in een buurt en pand die daar niet voor geschikt zijn.”

De volledige verklaring van AZC-Alert is via deze link na te lezen.

Gerelateerde berichten