Celstraf voor Goorse kickbokser na mishandeling agent

De Goorse kickbokser T. moet zes weken de cel in, waarvan drie voorwaardelijk, vanwege het mishandelen van een agent in Hengelo. Zo besloot de politierechter gisteren, waarbij T. ook een meldplicht van een jaar opgelegd kreeg. De 28-jarige T. krijgt tijdens een avond stappen op zaterdag 30 augustus mot met een portier bij uitgaansgelegenheid Vios in de Hengelose binnenstad. Na het uitdelen van een kopstoot aan de portier snellen dienstdoende agenten toe. De Gorenaar, naar eigen zeggen wereldkampioen freefight, verzet zich hevig en deelt een knietje uit aan een agent. Die belandt daardoor in het ziekenhuis, waarbij het dankzij zijn beschermende vest blijft bij een gekneusd borstbeen.

handboeien
De rechter acht bewezen dat T. zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot zware mishandeling. Zijn raadsman zette aanvankelijk in op een werkstraf van 200 uur, een eis die door eerdere geweldsincidenten met de Goorse kickboxer geen gehoor kreeg. T. kreeg eerder een taakstraf voor een geweldsdelict in 2011 en wordt vervolgd voor een poging tot doodslag in 2012. Die zaak loopt nog. T. is als ‘een soort vechtmachine’, tegen mensen die gewoon hun werk doen’, stelt de officier van justitie. Zij meent dat ze niet weer een taakstraf kan eisen. Naast de celstraf dient T. ook een vordering richting de mishandelde agent van in totaal 1.235 euro te betalen.

Gerelateerde berichten

  • Politie zoekt getuigen mishandeling3 augustus 2022 Politie zoekt getuigen mishandeling De politie Hof van Twente is op zoek naar getuigen van een mishandeling op De Whee gisteren. Rond 17.50 uur is gevochten in de omgeving van de Wulpstraat en de Merelstraat in Goor. Hier […]
  • Man zwaar mishandeld na bemiddelingspoging verkeersruzie25 oktober 2018 Man zwaar mishandeld na bemiddelingspoging verkeersruzie Een man is gisteren zwaar mishandeld toen hij trachtte te bemiddelen tijdens een verkeersconflict op het Julianaplein. Hij zag het verkeersconflict al eerder en besloot te bemiddelen toen […]
  • Incidenten op kermis in Goor, politie zoekt getuigen26 juni 2018 Incidenten op kermis in Goor, politie zoekt getuigen De politie Hof van Twente zoekt getuigen van 2 incidenten tijdens het School en Volksfeest. Er werden op het kermisterrein twee mensen mishandeld. Afgelopen zaterdag werd een jongen door […]
  • Jongen ernstig mishandeld op Twentheveld13 maart 2017 Jongen ernstig mishandeld op Twentheveld Een jongen is gisteren aan het einde van de middag ernstig mishandeld op het veld van vv Twenthe aan de Gruttostraat. Daar ontstond een ruzie waarbij twee jongens het op moesten nemen […]
  • Gorenaar bruut mishandeld op Herikerberg28 oktober 2014 Gorenaar bruut mishandeld op Herikerberg Een 20-jarige Gorenaar is zondagmorgen in alle vroegte het slachtoffer geworden van zinloos geweld. Hij werd, zonder enige aanleiding bruut mishandeld toen hij naar huis fietste na een […]