Matte derby krijgt geen winnaar

De Goorse voetbalderby tussen VV Twenthe en Hector heeft geen winnaar opgeleverd. Beide teams moesten genoegen nemen met een punt en daar was gezien het spelbeeld weinig op af te dingen. Het matte duel, gespeeld met een gevoelstemperatuur van rond de nul graden en met weinig publiek langs de lijn, eindigde in 1-1. Marinus Wolters zette Hector na tien minuten in de tweede helft op voorsprong. De bezoekende ploeg leek daarna lange tijd met de winst naar huis te gaan, maar Wouter Leusink zorgde vijf minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

Twenthe Hector feb 2015 1

Waar Hector eerder dit seizoen in eigen huis nog liet zien dat het Twenthe op vechtlust de baas was, ging er ditmaal van beide ploegen weinig uit. In de eerste helft kwamen beide teams amper voor de goal van de tegenstander. Dat was in het tweede bedrijf al bijna niet anders, tot Wolters wist te profiteren van een fout van Twenthe-keeper Marc Staman. Hij liet een op goal geschoten bal los, waarna de Goorse caféhouder er als de kippen bij was en de thuisploeg een kater bezorgde.

Een echte jacht op de gelijkmaker kwam er na de voorsprong van Hector niet. Beide teams voetbalden in een laag tempo door en het leek erop dat de drie punten meegenomen zouden worden naar ’t Doesgoor. Tot de slotfase van de wedstrijd. Vrijwel vanuit het niets scoorde Leusink met het hoofd, vanuit een knappe voorzet van de verder anoniem spelende aanvoerder Mark Nijland. Twenthe leek daarna nog even op jacht te gaan naar de winst, maar overtuigend was dat niet en opnieuw leverde het geen echte kansen op.