Vluchtelingen in Huize Scherpenzeel landelijk nieuws

De kwestie rondom de komst van 110 vluchtelingen naar Huize Scherpenzeel heeft ook de landelijke media bereikt. Nadat weblog Geenstijl afgelopen vrijdag de berichtgeving van Goorsnieuws.nl over de rumoerige informatieavond in het gemeentehuis oppikte, kwam het ochtendmagazine WNL Vandaag de Dag op NPO1 vandaag met een reportage over de kwestie. Daarin werden directe omwonenden Dick Jansen en Gerda Schukkink geïnterviewd, die aangaven zich ‘verkocht’ te voelen en vooral problemen te hebben met het grote aantal van 110 vluchtelingen waar over gesproken wordt. Ook wethouder Pieter van Zwanenburg kwam aan het woord in het ochtendprogramma, waarin hij nogmaals aangaf dat het aantal vluchtelingen nog volledig afhangt van de brandveiligheidvergunning van de statige villa aan de Markeloseweg. Ook zegt de wethouder dat er in dit soort gevallen ‘nergens een ideale locatie is’, reagerend op de massale commotie rondom het plan. De reportage van WNL kan hier worden teruggekeken.

scherpenzeelwnl

Gerelateerde berichten