De Leeuw scoort het best in ogen Eric Weerkamp

Van zowel het weer als het getoonde spel werd hij niet warmer, maar toch haalde rapporteur Eric Weerkamp (foto) zondag nog enkele pluspunten uit de Goorse derby tussen Twenthe en Hector. Na zijn beoordeling delen Menno de Leeuw en Wesley Zwoferink de koppositie in de strijd om de titel ‘Derbyplayer of the year’. De Leeuw kreeg van Weerkamp zelfs een 8,5 voor zijn optreden. “Ik ging uit van een fysiek spelend Hector en een kwalitatief betere Twenthe. Hen had ik op het kunstgras ook als bovenliggende partij verwacht” aldus Weerkamp. “Maar het was een matte partij, zeker in de eerste helft. Eigenlijk vond ik Hector misschien wel het beste als je kijkt naar hoe ze het hadden staan. Twenthe kwam niet echt uit de verf, terwijl ze toch twee gevaarlijke aanvallers hebben. Ze stelden me teleur.”

Twenthe Hector feb 2015 Eric Weerkamp

De Leeuw kreeg van Weerkamp dus een 8,5. “Hem vond ik de man van de wedstrijd. Zonder dat hij verbaal heel nadrukkelijk aanwezig is, staat er met Menno wel een bepaald type speler. Geen poespas en gewoon een prima vent. De spits van Twenthe is er niet aan te pas gekomen en aan de tegengoal die Hector kreeg had hij geen enkel debet.” Weerkamp zag daarnaast meer positieve punten aan de kant van de groen-witten. “Chris Haverslag vind ik bijvoorbeeld een heel goede voetballer. Hij speelt erg goed op balbezit. Bij Twenthe miste ik dat dat soort spelers, zoals Roy Vrielink en Mark Nijland, opstonden. Van hen had ik meer verwacht.”

Derbyplayer of the Year
Wedstrijd 4 van 6: vv Twenthe – sv Hector
Rapporteur: Eric Weerkamp

VV Twenthe
Marc Staman 7
Thijs Schreijer 6,5
Joost Vehof 7
Ruud Vehof 7
Robin Gerritsen 7
Koen Morsink 7
Roy Vrielink 6,5
Simon Hevink 6,5
Mark Nijland 6,5
Jeffrey Asbroek 7
Jasper Groothuis 6,5
SV Hector
 
Daniël Kolbe 6,5
Remco Hofstee 7 55′ Dennis ter Elst 6,5
Sjoerd Koster 7
Menno de Leeuw 8,5
Christian Jimenez 7
Wesley Zwoferink 7
Maikel Rijnenberg 6,5
Christian Haverslag 8
Marinus Wolters 7
Unal Kel 7,5
Joost Minkjan 6,5

Na vier gespeelde Goorse derby’s delen Menno de Leeuw en Wesley Zwoferink (beiden Hector) met 21,5 punten het totaalklassement. Met Daniël Kolbe, Remco Hofstee (beiden 21 punten), Joost Minkjan en Marinus Wolters (20,5 punten) zijn ook de volgende vier spelers in de stand Hectorianen. Koen Morsink, Mark Nijland (beiden Twenthe) en Sjoerd Koster (Hector) delen de zevende plaats. Dat er geen GFC’ers bovenin de stand te vinden zijn is verklaarbaar. Zij speelden pas twee derby’s, Hector en Twenthe nu drie. Kevin Heuvelink (15,5 pnt.), Thijs Moorman (15 pnt.) en Lex Ditzel (14,5 pnt.) staan er goed voor namens GFC.