Carnavaleske vierdaagse met CV Sterzo

Net als een groot deel van de regio dompelt ook Goor zich deze week onder in de roes die carnaval heet. Foute meezingers, koddige verkleedpartijen, de onvermijdelijke polonaise en bovenal veel bier zijn de ingrediënten voor de ultieme carnavalssfeer in ’t Twentse Haagje. Het feest der zotten wordt net als de afgelopen jaren weer vormgegeven door Carnavalsvereniging Sterzo. De spetterende aftrap van de bomvolle agenda is vrijdag.

Adjudant Hans Harmsel en Prins Marcel Janssen

De dag begint dan vroeg voor Prins Marcel 1. Hoogheid Janssen deelt zijn officiële vuurdoop met Goorse basisschoolleerlingen. Daar zal hij met een delegatie van CV Sterzo het feestweekend in gang zetten op de Albatros en de Heeckerenschool. Bij De Ster zal het feest s’avonds écht losbarsten. Drive-in show Party Power zal in de Goorse residentie met de leden van Sterzo een foute avond organiseren. Sterzo wil benadrukken dat bezoekers niet verkleed hoeven te gaan.

Kindercarnaval
Tijdens het ochtendgloren op Valentijnsdag zijn de carnavalisten van Sterzo al vroeg uit de veren voor de sleuteloverdracht op het gemeentehuis. Daar zullen ook de zusterverenigingen uit Hengevelde en Bentelo acté de presence geven. Na de middagborrel maakt de oude garde plaats voor het kindercarnaval. Vanaf 15.00 uur zullen Simone & Maureen een spetterende show voor de kinderen verzorgen. Naderhand zal Sterzo koers zetten richting Bentelo en Hengevelde. De Goorse liefhebbers kunnen inhaken bij Café De Buddy’s.

Oldenzaal

Boeskool
Drommen Gorenaren zullen op zondag afreizen naar Oldenzaal voor hét summum van het Twentse carnaval, waar tienduizenden mensen het ultieme carnavalsfeest beleven. Boeskool op zondag prijkt ook op de agenda van CV Sterzo. Vanaf 11.00 uur vertrekt een bus vanaf De Ster, aldaar zal na terugkomst een afterparty worden georganiseerd.

Rosenmontag
De klassieke afsluiting van het carnaval is maandagavond bij De Ster. Daar geven traditiegetrouw ook veel oud-leden van de Meerpoet’n en de Deerdouwers kleur aan Rosenmontag. Een dag later zullen de leden van CV Sterzo het festijn afsluiten in het gemeentehuis, waar ze de sleutel weer moeten overhandigen aan Ellen Nauta. Een polonaise met de burgermoeder vormt het sluitstuk voor de feestelijke ambtstermijn van Marcel Janssen. De feestavonden van CV Sterzo zijn gratis toegankelijk. Voor meer info, kijk op Facebook.