Winst en verlies poloteams ZPC De Hof

De beide poloteams van ZPC De Hof presteerden dit weekend volgens verwachting. De heren wonnen ruim van Aquamigos. Tegen de hekkensluiter uit Den Bosch werd het 13-4. De dames speelden een goede wedstrijd, maar gingen toch onderuit tegen koploper De Veene. Na een 2-3 achterstand halverwege, ging de zege uiteindelijk met 4-8 naar de gasten uit Almelo.

De heren kwamen tegen Aquamigos goed uit de startblokken en leidden na het eerste kwart al met 3-0. Na een moeizame 2e periode, beslisten de Hofheren de wedstrijd in het 3e kwart door maar liefst 5 keer te scoren. Topschutters waren Bob Huisken (4x), en Bart Kerkdijk en Ruud Wolff die beiden 3 keer scoorden. Door de zege zijn de heren terug te vinden in de top 3 van de 4e klasse Bond. De dames speelden een goede wedstrijd tegen koploper De Veene, de ploeg van oud-trainer Tom Middeljans. Met name verdedigend werd er goed gespeeld, er werd goed overgenomen en sterk geblokt. Mede doordat De Veene de midvoor voorverdedigde moesten de Hofdames de aanval opzetten vanaf de zijkanten. Hierbij misten ze linkshander Marieke Nijland waardoor het normale aanvalsspel aangepast moest worden. Tot het derde kwart kon ZPC De Hof goed bijblijven maar toen kon de Veene, mede dankzij een bredere selectie, toch wat afstand nemen. Ondanks het verlies mogen de dames terug kijken op een goede wedstrijd.