Hector doet goede zaken in kelder 3e klasse A

Hector heeft vanmiddag de kans op lijfsbehoud nieuw leven ingeblazen met een zeer eminente zege op Berghuizen. De ploeg van trainer Ate Relker hield de concurrent uit Oldenzaal in bedwang op sportpark Doesgoor. Hector won met 2-0. De doelpunten bij de Goorse groen-witten werden gemaakt door Menno de Leeuw en Chris Haverslag. Door de zege heeft Hector de aansluiting met Berghuizen weer gevonden. Hector heeft nu een achterstand van twee punten met twee wedstrijden meer gespeeld.

hectorberghuizen

Hector trad in eigen huis aan zonder Dennis Siharaya en de geschorste Maikel Rijnenberg. De groen-witten wisten wat ze te wachten stond. Bij een nieuwe nederlaag zou het doek al zo goed als zeker vallen. Hector begon dan ook direct fel aan het duel met de gasten uit Oldenzaal. Kansen kwamen in de beginfase vooral uit dode spelmomenten. Corners en hoekschoppen leverden gevaar op voor het doel van Berghuizen. Na tien minuten was het resultaat daar. Mark Alink leek uit een voorzet van Chris Haverslag naast te koppen, maar Menno de Leeuw werkte de bal in het doel, 1-0. Hector nam wat gas terug en Berghuizen nam het initiatief over. Tot grote kansen leed dit niet.

In het tweede bedrijf probeerde Hector de voorsprong vast te houden. Berghuizen mocht het spel maken en de gastheer probeerde via snelle uitbraken de beslissing te forceren. Berghuizen zette Hector onder druk, maar doelman Daniel Kolbe moest nauwelijks in actie te komen. De beste mogelijkheden kwamen aan de andere kant. Hector counterde een aantal maal richting het Oldenzaalse doel, maar Chris Haverslag, Ivan van Dam en Mark Alink waren niet scherp genoeg. In de laatste minuut was een snelle uitbraak wel effectief. Maikel Ruumpol kreeg een diepe bal, maakte een kapbeweging en een speler van Berghuizen probeerde met zijn handen de aanval te stoppen. De arbiter constateerde hands, waardoor Chris Haverslag mocht aanleggen van elf meter. Hij faalde niet waardoor Hector drie belangrijke punten bij kan schrijven.

De groen-witte formatie van trainer Ate Relker heeft Berghuizen weer in het vizier. Hector is nog hekkensluiter met tien punten, maar nadert de ploeg uit Oldenzaal op twee punten. Berghuizen heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. KOSC bezet de tiende plaats met veertien punten.