Hector met negen man ten onder

Hekkensluiter Hector heeft zondag de overwinning van vorige week geen vervolg kunnen geven. DOS’19 was in Denekamp met 2-0 te sterk voor Hector, dat ook van zichzelf en de scheidsrechter verloor. Mark Alink (foto) en Joost Minkjan haalden het einde van de wedstrijd niet. Zij kregen rood van de arbiter, die geen sterke indruk maakte in Denekamp. Door de nederlaag blijft Hector de staartploeg en omdat concurrent Berghuizen won bij Vogido lijkt Ate Relker er voor de tweede keer op rij niet in te slagen om zijn formatie voor degradatie te behouden. Vorig jaar elimineerde hij met GFC nu ziet het er slecht uit voor Hector.

Het duel in Denekamp werd afgewerkt in een scherpe lentezon. DOS’19 had het initiatief maar de thuisploeg werd nauwelijks gevaarlijk. Hector, dat met een nagenoeg fitte selectie aantrad, probeerde het via een aantal snelle uitbraken, maar gevaarlijk werd het niet.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld indentiek. Een felle strijd met hoge amusementswaarde voor het publiek. Na een uur ontaarde de strijd in een pikant gevecht. Mark Alink liep te hard door op zijn tegenstander en kreeg rood, waar geel terecht zou zijn geweest. Hector probeerde met tien man de 0-0 te consolideren, maar in de zeventigste minuut moest de formatie van trainer Ate Relker alsnog buigen. Opnieuw stond een discutabele beslissing van de leidsman aan de basis voor een rode kaart van Hector.

Na een dubieus duel floot de arbiter voor een handsbal van een van de Hector-verdedigers in het strafschopgebied: penalty. Bij Hector waren ze van mening dat DOS’19 een handsbal maakte, waarna Joost Minkjan verhaal ging halen bij de arbiter. De middenvelder gaf de scheidsrechter een duw en kreeg rood voorgeschoteld. De strafschop werd benut, 1-0. Hector probeerde met negen man nog iets te forceren, maar de pijp was leeg. In de slotfase bepaalde de thuisploeg de eindstand op 2-0.