Twenthe ten onder in Glanerbrug

VV Twenthe lijkt promotie naar de eerste klasse te kunnen vergeten. De Tricolores gingen met 3-2 onderuit bij laagvlieger Avanti Wilskracht en zagen daardoor het gat met plek drie vergroot worden tot vijf punten. In Glanerbrug maakte Twenthe geen aanspraak op de winst. De ploeg van trainer Henk Veldhuis legde een matige pot voetbal op de mat. Koen Overbeek en Mark Nijland zorgden voor de Goorse treffers. Twenthe blijft zesde.

Bij VV Twenthe ontbrak de geblesseerde John Westerik op het wedstrijdformulier. Dat de formatie van Veldhuis bezig is aan een goede reeks, was vanmiddag niet af te zien. Twenthe was drie wedstrijden ongeslagen, maar maakte een slappe indruk in Glanerbrug. Op een slecht bespeelbaar veld van Avanti was goed voetbal lastig. De thuisploeg zette Twenthe snel vast en gebruikte veelal de lange bal. Twenthe deelde mee in de malaise en zette daar onvoldoende strijd tegenover.

Al vrij snel vond Avanti het net. Slap verdedigend werk werd afgestraft door de gastheren. Bij de tweede paal kon een speler van Avanti vrij binnentikken. Mark Nijland bewees niet veel later zijn waarde. Een goede steekpass van Michel Boom werd door de Twenthe-spits verzilverd, 1-1. Avanti nam nog in het eerste bedrijf opnieuw een voorsprong. Doelman Patrick Kollmer aarselde bij een voorzet. De spits van Avanti maakte dankbaar gebruik van de twijfeling en kopte de 2-1 binnen. Geen minuut later bracht Koen Overbeek Twenthe alweer langszij. De centrale verdediger strafte weifelend optreden van de Avanti-doelman af.

In het tweede bedrijf ging Twenthe door waar het in de eerste helft mee bezig was, slordig voetbal. Trainer Veldhuis, die deze week bijtekende, kon zijn manschappen onvoldoende motiveren om meer strijd te leveren. Het slappe optreden van de Tricolores werd in de tweede helft afgestraft. De bezoekers werkten een bal niet goed weg, waarna Avanti kon scoren, 3-2.

Twenthe staat door de nederlaag op de zesde plek in de tweede klasse. Komend weekend gaat Twenthe op bezoek bij ATC’65.