Paasvuur aan de Van Kollaan

Aanstaande zondag gaat de fik er weer in. De boake aan de Deldensestraat wordt bij het vallen van de duisternis aangestoken. Nadat we eerder al historische foto’s van het paasvuur uit 1984 ontvingen, kwam er deze week een nog oudere foto binnen. Tonny Mengerink stuurde ons een afbeelding van vrijwilligers die het paasvuur opgebouwd hadden midden jaren 50. De boake stond destijds nog aan de Van Kollaan. De derde staande man van rechts in de middelste rij is de opa van Tonny Mengerink. Verder is zijn vader Eduard (achterste rij geheel rechts), Martie Lunding (links ernaast) en Albert Kuipers (gehurkt, tweede van links) te herkennen.
pasvuurkollaan

Gerelateerde berichten

  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • Wie zijn dit ? (1)21 mei 2008 Wie zijn dit ? (1) Dit zijn de eerste foto's van Gorenaren die op de kiek zijn gezet in een ver verleden en waarvan Goorsnieuws.nl er wekelijks een drietal van zal laten zien. De vraag is: Wie zijn dit ? De […]
  • Laarschoolfoto van 87 jaar geleden…15 februari 2010 Laarschoolfoto van 87 jaar geleden… Deze unieke foto werd ons opgestuurd door Joke Visser uit Hengelo. Het is een klassenfoto van de vierde klas van de Goorse Laarschool uit 1923. Haar moeder zat in deze klas met als leraar […]
  • De wagen van Verdriet (4)4 april 2020 De wagen van Verdriet (4) In de week van de bevrijding nemen we jullie vandaag mee in de weken na het volksfeest. Goor werd weer opgebouwd en dat ging met vallen en opstaan. Deze prent laat dit treffend zien. De […]
  • Ambtenarenelftal 60 jaar geleden11 september 2010 Ambtenarenelftal 60 jaar geleden   Deze foto werd ons toegestuurd door Lies Mulder. Zij vond de prent bij het opruimen en zag dat haar vader één der spelers was. Het ging omstreeks 1950 om een potje zomeravondvoetbal van […]