Paasvuur aan de Van Kollaan

Aanstaande zondag gaat de fik er weer in. De boake aan de Deldensestraat wordt bij het vallen van de duisternis aangestoken. Nadat we eerder al historische foto’s van het paasvuur uit 1984 ontvingen, kwam er deze week een nog oudere foto binnen. Tonny Mengerink stuurde ons een afbeelding van vrijwilligers die het paasvuur opgebouwd hadden midden jaren 50. De boake stond destijds nog aan de Van Kollaan. De derde staande man van rechts in de middelste rij is de opa van Tonny Mengerink. Verder is zijn vader Eduard (achterste rij geheel rechts), Martie Lunding (links ernaast) en Albert Kuipers (gehurkt, tweede van links) te herkennen.
pasvuurkollaan

Gerelateerde berichten

  • Hector met negen man ten onder21 maart 2010 Hector met negen man ten onder Hekkensluiter Hector heeft zondag de overwinning van vorige week geen vervolg kunnen geven. DOS’19 was in Denekamp met 2-0 te sterk voor Hector, dat ook van zichzelf en de scheidsrechter […]
  • Texas Radio genomineerd voor popprijs21 maart 2013 Texas Radio genomineerd voor popprijs Texas Radio is genomineerd voor de Popprijs Overijssel. De Goors/Diepenheimse band is een van 12 genomineerde orkesten. De bekendmaking van de winnaar en uitreiking van de vakjury- en […]
  • Al vroeg druk op Goorse paardenmarkt8 december 2017 Al vroeg druk op Goorse paardenmarkt Net na vieren meldden de eerste paardenhandelaren zich op het Schoolfeestplein in Goor en het werd daarna allengs drukker. Er werden meer paarden en pony's te koop aangeboden dan in de […]
  • Kamerleden niet naar Goor12 april 2013 Kamerleden niet naar Goor Geen Tweede Kamerleden vanmiddag in Goor. De volksvertegenwoordigers van diverse partijen waren van plan om het Twentsche Haagje te bezoeken in het kader van de protesten tegen intensief […]
  • Economische taskforce inzet diner22 maart 2011 Economische taskforce inzet diner Goor Collectief organiseert morgen een zogenoemd economisch diner voor de politiek in de Hof van Twente. De inzet is de oprichting van een 'taskforce' die met plannen moet komen  om de […]