Promotie ver weg voor Twenthe na bizar verlies

Twenthe heeft zich vanmiddag opnieuw verslikt in een laagvlieger. De ploeg van trainer Henk Veldhuis verloor in een spektakelstuk van ATC’65. In Hengelo werd het 5-4 voor de thuisploeg. Mark Nijland, Myron Wolterink, Michiel Wijnbergen en Martijn van Wissing maakten de Goorse doelpunten. Door de nederlaag is het doel promotie ver weg voor Twenthe. De tweedeklasser moet zelfs nog naar onderen kijken. ATC’65, dat tiende staat heeft slechts één punten minder. Twenthe bezet momenteel nog de zevende plek.

atc65

Henk Veldhuis moest puzzelen om een basisopstelling te formeren. De Haaksberger oefenmeester kon niet beschikken over John Westerik (geblesseerd), Tom Berkers (geschorst), Roy Vrielink (geschorst) en Koen Overbeek (rugklachten). Daardoor kregen de A-talenten Koen Morsink, Myron Wolterink en Dennis ter Haar de kans in de basis. Soepel liep het allerminst bij vv Twenthe, dat onnauwkeurig, slap en inspiratieloos speelde. Toch kwamen de bezoekers uit Goor op voorsprong. Linksback Martijn van Wissing soleerde na een kwartier over het veld op sportpark Slangenbeek en na een korte combinatie met Michiel Wijnbergen trof Van Wissing bekwaam doel, 0-1. De openingstreffer was allerminst een bevrijding voor vv Twenthe. Nog geen twee minuten later kon één der aanvallers van ATC’65 eenvoudig naar binnenkomen; hij krulde vervolgens de bal fraai achter Kollmer. Twenthe kwam ondanks het povere spel toch weer op voorsprong. Mark Nijland bracht Twenthe weer aan de leiding, 1-2.

atc651

Opnieuw kon Twenthe niet omgaan met de weelde van een voorsprong. Doelman Patrick Kollmer kwam uitstormen en kon de bal wegkoppen, maar de Twenthe-goalie wilde de bal oppakken in de zestien. Vlak voordat de bal het strafschopgebied wilde betreden vloog er een ATC-aanvaller tussen, hij omspeelde Kollmer en kon eenvoudig binnenschuiven, 2-2. Dat leek ook de ruststand te worden in Hengelo, maar de ploeg van trainer John van Miert dwong nog een derde treffer af. Koen Morsink vocht in het strafschopgebied een driftig duel uit met zijn tegenstander, die gemakkelijk naar de grond dook. De leidsman van dienst vond het een strafschop, die onberispelijk werd verzilverd, 2-3.

Na de hervatting begon Twenthe fel. De ploeg ging al snel op jacht naar de 3-3. En die viel ook vrij snel. Michiel Wijnbergen etaleerde zijn fraaie trapkunst door een vrije trap tegen de touwen te deponeren, 3-3. Twenthe werd nadien in het zadel geholpen nadat ATC verder moest met tien man. Ruud Vehof werd naar de grond gewerkt door zijn directe tegenstander, die kon inrukken.

atc652

Twenthe leek snel te profiteren, maar een co-productie van Boom/Nijland werd om onverklaarbare wijze afgekeurd. Myron Wolterink, die verder niet kon imponeren, schoot Twente even later alsnog naar 4-3. Dat deed de A-speler overigens fraai, de keeper van ATC was volledig kansloos op een bekeken schot van Wolterink. Twenthe leek daarna verder uit te lopen, maar het verzuimde te scoren. ATC kwam uit het niets langszij. Een vrije trap, die op goed geluk werd ingebracht, werd via een ATC-speler gepromoveerd tot 4-4. Daarna sloeg de irritatie toe bij Twenthe, dat ook nog een vijfde tegentreffer moest incasseren. Een schot kwam via de onderkant van de lat op de rug van Kollmer, die te laat was om de bal nog voor de lijn weg te halen. In extremis probeerde Twenthe het nog wel, maar ATC hield de rug recht en won de krankzinnige wedstrijd uiteindelijk dus met 5-4.

Twenthe haakt door de nederlaag voorlopig af in de strijd om promotie. De ploeg van trainer Henk Velhuis staat zevende en heeft 21 punten. Komende zondag speelt de ploeg tegen AGOVV.