Irakees doodgestoken in De Reggehof

Een 46-jarige Irakees uit Goor is vanochtend met een mes doodgestoken tijdens een taalles in De Reggehof. De dader, een 23-jarige Somaliër uit Markelo, is door de politie aangehouden. Een traumahelikopter werd ingezet, maar kon onverrichte zake weer terug, net als drie ambulances. Reanimatie van een omstander mocht niet baten. De twee asielzoekers volgden een verplichte inburgeringscursus bij het regionale opleidingscentrum (ROC). Zowel het slachtoffer als de dader waren in het bezit van een verblijfsdocument. Over de toedracht van de steekpartij is nog niets bekend.

steekpartij1

In de klas zat een groep van tien tot vijftien cursisten en twee docenten gaven er les. Een aantal van hen was getuige van het incident. Zij zijn allen opgevangen door Slachtofferhulp. De les in De Reggehof begon om 09.00 uur. Veertig minuten later kreeg de politie een melding over de steekpartij. Het slachtoffer was in eerste instantie zwaar gewond en is niet veel later aan zijn verwoningen overleden. Volgens een bekende van het slachtoffer laat de Irakees een vrouw en twee kinderen achter.

steekpartij2

Gerelateerde berichten

  • Schoolfeestles voor nieuwe Gorenaren8 juni 2016 Schoolfeestles voor nieuwe Gorenaren Een bijzondere les voor de cursisten op het ROC in één van de lokalen in De Reggehof vandaag. De statushouders en vluchtelingen die daar onder meer Nederlandse les volgen stelden meermaals […]
  • Jubileum Schlagerkoor, toneel en komedie10 april 2015 Jubileum Schlagerkoor, toneel en komedie Een volle evenementenagenda voor dit weekeinde. Vanavond is de eerste van twee uitverkochte jubileumconcerten van het Goorse Schlagerkoor. Het gemêleerde mannenkoor bestaat tien jaar en […]
  • AnkBijleveld20 september 2011 Bijleveld opent nieuwe school Er wordt al even les gegeven maar de officiële opening van de Prins Constantijnschool moet nog plaatsvinden. Dat gaat gebeuren op vrijdag 30 september. De ochtend staat in het teken van […]
  • Ondernemers maken zich zorgen over verkeerssituatie25 mei 2013 Ondernemers maken zich zorgen over verkeerssituatie Een aantal Goorse ondernemers zijn deze week in gesprek geweest met de gemeente. Ze maken zich zorgen over de verkeerssituatie in Goor. Vanwege wegwerkzaamheden zijn veel winkels moeilijk […]
  • Albatros nodigt ouders uit in de les26 november 2013 Albatros nodigt ouders uit in de les De Albatros heeft de ouders van de leerlingen in de kleutergroep uitgenodigd om inzicht te geven in de lessen op de basisscholen. Op de uitnodiging gingen veel ouders in. Veel van hen […]