Met de confectiefabriek op reis

Deze foto met voornamelijk dames en enkele heren is genomen aan het begin van de jaren ’50 en gestuurd door oud-Gorenaar Dirk Slot die tegenwoordig in Winschoten woont. Het gaat om een personeelsreisje van de confectiefabriek van Beijer en Birkenhäger. De verwachting is dat de foto een feest der herkenning zal zijn voor diegenen die op de prent staan afgebeeld. Wie staan er allemaal op ? Wij zijn benieuwd: redactie@nullgoorsnieuws.nl

Gerelateerde berichten

  • De wagen van Verdriet (4)4 april 2020 De wagen van Verdriet (4) In de week van de bevrijding nemen we jullie vandaag mee in de weken na het volksfeest. Goor werd weer opgebouwd en dat ging met vallen en opstaan. Deze prent laat dit treffend zien. De […]
  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • Twentse Stoomblekerij, ’t Goorse Ambachtshuis22 april 2009 Twentse Stoomblekerij, ’t Goorse Ambachtshuis In onze rubriek Oald Goor staat vandaag de Twentse Stoomblekerij centraal. De dagen na de oorlog spon de grootste en bekendste Goorse fabriek garen bij door als partner te fungeren van […]
  • Dauwtrappen 1953……13 mei 2010 Dauwtrappen 1953…… Dauwtrappen, het is een aloude en nog altijd populaire traditie op Hemelvaartsdag. Ook veel Goorse jongeren zijn vanochtend nog voor de ochtenddauw vertrokken, om per fiets door de regio […]
  • Ambtenarenelftal 60 jaar geleden11 september 2010 Ambtenarenelftal 60 jaar geleden   Deze foto werd ons toegestuurd door Lies Mulder. Zij vond de prent bij het opruimen en zag dat haar vader één der spelers was. Het ging omstreeks 1950 om een potje zomeravondvoetbal van […]