100-jarig Schoolfeest op TV

De lokale zender Hofstreek TV zendt morgen een film uit over het 100-jarig Schoolfeest in 1975. Henk Eeftink was een van de Gorenaren die destijds met een Super 8-camera beelden maakte van het unieke feest waarin heel Goor verkleed was en alle mannen snorren droegen. Het zogenoemde Snorren en Strikkenfestijn duurde destijds anderhalve week en bleek een landelijke attractie. De uitzending van Hofstreek TV begint om 17.00 uur en wordt maandag om 19.00 uur herhaald.

schoolfeest100jaar

Naast het Schoolfeest in 1975 zijn er ook een interviews met Reggehof-directeur Yolanda Mergler en klompenmaker Marinus Roessink. In het programma dat als titel ‘Hof in Beeld’ heeft is ook aandacht voor het 40-jarig bestaan van trimgroep Kariboes, het project Dorp in Zicht en het Markelose huisvrouwenorkest ‘De klinkende pannen’. De uitzending van Hofstreek TV is ook te zien via internet.

Gerelateerde berichten

  • Valkparkiet op de vlucht vanaf Tuindorp9 oktober 2017 Valkparkiet op de vlucht vanaf Tuindorp De zusjes Anita en Maryam zijn hun wit-gele valkparkiet kwijt. Hij is ontsnapt uit zijn kooi aan de Thomas Ainsworthstraat. De vogel, een mannetje, is geringd en luistert naar de naam […]
  • Gerrit en Joke 50 jaar een paar9 september 2021 Gerrit en Joke 50 jaar een paar Feest bij de familie Vrijburg vandaag op de 9e van de 9e want het is vandaag precvies 50 jaar geleden dat Gerrit en Joke Vrijburg in het huwelijksbootje zijn gestapt. Dat mag niet […]
  • “Een mooi gezellig Goors feestje”26 juni 2010 “Een mooi gezellig Goors feestje” Schoolfeestvoorzitter Henk Dollekamp is zeer te spreken over de Goorse avond tijdens het Schoolfeestweekend. Na een standaard stroeve start van het Borreluurtje liep de tent binnen no-time […]
  • Horloge verloren omgeving feesttent (update)25 juni 2012 Horloge verloren omgeving feesttent (update) Dennis is zondagnacht zijn horloge verloren, waarschijnlijk in de directe omgeving van de feesttent. Het gaat om een bijzonder exemplaar van het merk Police. Heeft u het horloge gevonden […]
  • Hotel Herikerberg failliet14 april 2016 Hotel Herikerberg failliet Landhuishotel Herikerberg tussen Goor en Markelo is failliet verklaard. Het faillissement is verrassend omdat het hotel/restaurant winstgevend was en door gasten goed werd beoordeeld. […]