Brand in 1955…

brandfenna

Het was groot nieuws, nu 55 jaar geleden. Een bus met schoolkinderen vloog in brand in het Goorse centrum waarna de vlammen oversloegen naar een pand in de Kerkstraat (nummers 6 en 8) dat bijna volledig uitbrandde. Het is op de plek waar nu Adolf Koster een woonwinkel runt en van hem kregen we ook deze bijzondere Goorse prent uit een ver verleden. Rechts op de foto is nog een stukje te zien van de landbouwcoöperatie die later plaats maakte voor het huidige bankgebouw. De brand maakte in 1955 gelukkig geen persoonlijke slachtoffers.

Gerelateerde berichten

  • Schoolbus volledig uitgebrand…..30 juni 2010 Schoolbus volledig uitgebrand….. Bovenstaande gebeurtenis, die voor een grote schokreactie zorgde onder de Goorse omstanders, kwam in de regionale kranten te staan. Adolf Koster dook het artikel op en stuurde het ons op, […]
  • Eerste loonwerker firma Verdriet & Zoon9 juli 2013 Eerste loonwerker firma Verdriet & Zoon Ook in Goor is ondanks het goederenvervoer en alle verkeersperikelen de komkommertijd aangebroken. En dus dook de redactie de zolder op om een paar fraaie oude prenten uit de doos te […]
  • 11 april 2013 “De hele Schoolstraat leek in brand te staan” Een heuse Goorsche Courant in het kader van 750 jaar Stad Goor valt aan het einde van volgende week op iedere Goorse deurmat. In 28 pagina's wordt teruggekeken op de roemruchte […]
  • Grammofoonplaat gezocht…20 februari 2014 Grammofoonplaat gezocht… Bovenstaande prent kregen we van Martijn Markerink. Hij is stagiair van de muziekschool en vond deze foto, gemaakt voor de oude Malbergschool in de Schoolstraat, in de rijke archieven. […]
  • Wie is deze foekepotter?21 juli 2011 Wie is deze foekepotter? Een bijzonder verzoek van de stichting Historisch Goor. Wie weet wie de jongen is die hierboven is afgebeeld. Het is een portret gemaakt door de Goorse kunstenaar Wim ten Broek in de […]