Goorse gelovigen naar Lourdes

Leden van de Goorse katholieke gemeenschap gaan begin mei op Pelgrimstocht naar Lourdes. De samenwerkende parochies in de regio met daarbij de Heilige Geest-Parochie sluiten zich aan bij de bedevaart van het Bisdom om van 2 tot en met 9 mei de onderlinge band met elkaar te versterken en het geloof te verdiepen. Ook jongeren en jonge ouders met kinderen worden gevraagd om zich aan te sluiten. Lourdes ligt in Zuid Frankrijk en is de grootste roomse bedevaartplaats van Europa. In 1858 zou de Heilige Maagd Maria daar meermaals verschenen zijn. Ook worden onverklaarbare genezingen gemeld vanaf de Franse plaats dat ook bekend is vanwege het heilige water dat daar massaal wordt getapt (foto). Voor informatie is te bellen naar 074 – 3492212. Mailen kan naar contact@nullpastoraalteam.nl.

Lourdeswater

 

Gerelateerde berichten

  • Kerkdiensten in Petrus en Pauluskerk nog niet in het geding11 oktober 2019 Kerkdiensten in Petrus en Pauluskerk nog niet in het geding Het is niet de bedoeling om een andere bestemming te zoeken voor de Petrus en Pauluskerk. Er is binnen de Heilige Geest-parochie al een tijd een discussie gaande over de bestemming van de […]
  • Goed gevulde Hofkerk voor project #GHL20 april 2015 Goed gevulde Hofkerk voor project #GHL De voorstelling project #GHL van het Goorse jongerenkoor Eigenwijs werd zondagavond goed bezocht. Het verhaal, dat werd opgevoerd in de Hofkerk, ging over Paul. Hij kan gezien worden als […]
  • Versobering en annulering kerkdiensten vanwege Coronavirus14 maart 2020 Versobering en annulering kerkdiensten vanwege Coronavirus De kerkdiensten in de Petrus en Pauluskerk in Goor gaan tot 1 april allemaal niet door. Dit vanwege de uitbraak van het Corona-virus. Ook vormselvieringen en koorrepetities gaan voorlopig […]
  • Goorse predikant hekelt show tijdens kerkdiensten3 december 2014 Goorse predikant hekelt show tijdens kerkdiensten "Het draait steeds vaker om dans, zwaaien, klappen, toneel en filmpjes. Een groeiende groep wil naar erediensten met minder show, lawaai en verpakking. Zij willen meer rust, eerbied en […]
  • Kleuterkerk in parochiezaal5 november 2015 Kleuterkerk in parochiezaal De Kleuterkerk is komende zondag weer geopend voor kinderen tussen de 3 en 7 jaar. In het bijbelverhaal van deze maand krijgt Maria goed nieuws, maar zij begrijpt het niet. Kinderen kunnen […]