Goorse Bart boegbeeld cannabiscampagne

Gorenaar Bart Hissink is een van dé gezichten van een nieuwe campagne die tot doel heeft om het cannabisgebruik in Nederland te legaliseren. Hissink heeft een hersenafwijking die hij opliep tijdens een ongeval in een autorally in België, nu 5 jaar geleden. Hissink heeft veel baat bij het roken van wiet dat voor hem een medicinale werking heeft. “Als ik blow, heb ik veel minder ‘kermis in mijn hoofd’. Mijn spieren ontspannen eindelijk en de zenuwpijn wordt een stuk draaglijker” aldus de voormalig rallycoureur en navigator. Hissink was ook vier jaar lang de presentator van het populaire Veronica autoprogramma ‘De Grote Beurt’.

Barthissink1Hij is in de nieuwe mediacampagne ‘Cannabis? aangenaam!’ het boegbeeld samen met regisseur Eddy Terstall, documentairemaker Michael Schaap en Doede de Jong, de bekendste wietkweker van Nederland. Hissink is op een speciale website te zien met een videoboodschap. Vanavond is hij ook te gast in het TV Oost-programma Overijssel Vandaag dat vanaf 17.00 uur elk uur wordt uitgezonden. De campagne is een initiatief van het Verbond voor Opheffing Cannabisverbod (VOC) Nederland.

Gerelateerde berichten

  • Meer wietkwekerijen opgerold in Goor23 februari 2017 Meer wietkwekerijen opgerold in Goor In Goor zijn in 2016 meer hennepkwekerijen opgespoord dan in de jaren ervoor. Wim van der Werff van netbeheerder Cogas zegt op de site van RTV Oost dat dat komt door een meer preventieve […]
  • Wethouder naar landelijke adviescommissie wietteelt9 mei 2018 Wethouder naar landelijke adviescommissie wietteelt Wethouder Pieter van Zwanenburg heeft zich gemeld bij de landelijke adviescommissie wietteelt om in het onderzoek naar legalisering van cannabis ook de medicinale wietteelt mee te nemen. […]
  • Raad en college landelijk op de bres voor medicinale wietteelt15 februari 2017 Raad en college landelijk op de bres voor medicinale wietteelt Het college van burgemeester en wethouders gaan samen met alle raadsleden een landelijke lobby voeren om ervoor te zorgen dat het kweken van cannabis voor medicinaal gebruik wordt […]
  • Mediwiet-markt in Goor14 februari 2019 Mediwiet-markt in Goor Er komt een speciale markt over medicinale wiet in Goor. De zogenoemde Mediwiet-markt is op zaterdag 9 maart in de Goorse Reggehof. Dan wordt onder meer onderwezen wat de werking van […]
  • Cannabisdiscussie in gemeenteraadsvergadering14 februari 2017 Cannabisdiscussie in gemeenteraadsvergadering "Het kon wel eens een historische dag worden" zegt Bart Hissink. De NAH-patient is hét boegbeeld van de groep mensen die cannabisteelt voor medicinaal gebruik gelegaliseerd wil zien. […]