6 miljoen extra voor bodemsanering Gijmink

De Provincie Overijssel trekt maar liefst 5,4 miljoen euro extra uit voor de bodemsanering van de Goorse wijk ’t Gijmink. De gemeente Hof van Twente wil daar nog eens 600.000 euro bij doen. Het geld is bedoeld voor het ‘schoonmaken’ van 550 percelen die liggen rond- en buiten het het gebied waar sinds 2006 de sanering en herbouw van het ‘nieuwe Gijmink’ worden uitgevoerd. Het is de bedoeling om de tuinen en het openbaar groen volledig asbestvrij te krijgen. De extra middelen worden vrijgemaakt omdat de gemeente de kosten nu scherper in beeld denkt te hebben waardoor een verhoging van het budget noodzakelijk is. Particuliere woningbezitters kunnen nu éénmalig hun percelen laten saneren op kosten van de overheid.

asbestgijmink

Gerelateerde berichten