Lex Ditzel als beste beoordeeld door Freriksen

Lex Ditzel was dé grote man tijdens de derby gistermiddag tussen GFC en Hector. Hij kreeg in het ‘Derbyplayer of the Year-klassement’ een 8 van rapporteur Emiel Freriksen en is daarmee een goede kanshebber op de eindzege. Freriksen zag voor rust een duel met veel strijd maar weinig kansen. “Er werd eigenlijk geen fatsoenlijke aanval opgezet.” Na rust zag de oud-spits van vv Twenthe, GFC sterker worden.

Emielfreriksen3 “Wat GFC in de eerste helft niet deed gingen ze in de tweede helft wel doen; beter voetballen. Hector hanteerde constant de lange bal naar voren, maar daar werd steeds het duel verloren. Daarnaast kwam de afgeslagen bal bijna altijd bij een GFC-er terecht, doordat er geen aansluiting was vanuit het middenveld. Ook een slotoffensief bleef bij Hector uit, want ze bleven met te veel mensen achterin.” Naast Lex Ditzel roemt Freriksen ook beide aanvoerders. “Bij GFC was Joran Krabbenbos duidelijk aanwezig, bij Hector was Joost Minkjan een lichtpuntje. Sterk aan de bal en creatief.”

 

Derbyplayer of the Year
Wedstrijd 5 van 6: GFC – sv Hector
Rapporteur: Emiel Freriksen

GFC
Dennis Vorkink 6
Remon Peters 6,5
Kevin Heuvelink 7
Job Veldhoven 6,5
Justin Vos 6,5
Edo Schnieder 7
Anne Alink 6
Bart Smit 6,5  45′ Tim Middelesch  6,5
Lex Ditzel 8
Joran Krabbenbos 7,5
Olaf Siegers 6,5
SV Hector
 
Daniël Kolbe 6,5
Remco Hofstee 6 77′ Lex Velderman 6
Sjoerd Koster 6  62′ Dennis ter Elst 6
Menno de Leeuw 6
Christian Jimenez 6,5
Jorno de Vries 6,5
Lars Nobbe 6
Wesley Zwoferink 6
Marinus Wolters 6
Unal Kel 6
Joost Minkjan 7  90′ Mike de Vries  –

Na vijf gespeelde Goorse derby’s staan er vier Hectorianen aan kop met 27 en een halve punt. Het zijn Menno de Leeuw, Wesley Zwoferink, Daniël Kolbe en Joost Minkjan. Daarbij moet worden aangetekend dat Hector de derby’s erop heeft zitten voor dit seizoen. De kans is klein dat groen wit in dit kader zal zegevieren want de gemiddeldes bij de beste GFC zijn hoger. Zo hebben Kevin Heuvelink en Lex Ditzel nu 22 en een halve punt met de derby tegen Twenthe nog in het verschiet. Bij de Goorse Tricolores zijn er kansen op het erepodium voor regerend Derbyplayer Mark Nijland en Koen Morsink. Op 3 mei staat de zesde en laatste Goorse derby op de rol. Op de voorlaatste speeldag ontvangt Twenthe dan GFC.