Ank geeft het goede voorbeeld…

Ze is er altijd heel duidelijk in geweest: “Wie geen gebruik maakt van zijn of haar stemrecht moet later niet zeuren.” Ook in de afgelopen dagen herhaalde Commissaris van de Koning Ank Bijleveld overal waar ze kwam die kreet. Dit om toch maar zoveel mogelijk mensen te bewegen een stem uit te brengen tijdens de Provinciale Staten-verkiezingen. Vanochtend gaf de Goorse zelf het goede voorbeeld. Om 09.10 uur stapte ze het gemeentehuis aan het Schoolfeestplein binnen om haar stem, onder het toeziend oog van burgemeester Nauta, te gelde te maken. “Ik heb gestemd op een vrouwelijke CDA-politica. Wie ? Dat zeg niet.”

Bijleveldstemt2 Ook de enige Goorse kandidaat, Dinand Leferink, was er al vroeg bij. Hij gooide zijn formulier om half negen in de kliko in de Wiekslagschool. Hij gaf zijn stem aan Oldenzaler Herman Pieper. “Hij was in de vorige periode nog fractievoorzitter van de VVD in Overijssel en moet nu als de nummer 14 van de kieslijst, via voorkeurstemmen proberen in de Staten te komen.” Ook Leferink heeft dat streven. Hij staat op nummer 12 van lijst 3 (VVD) en voerde in de afgelopen periode een intensieve dialectcampagne.

Leferinkstemt

Er kan de hele dag nog gestemd worden in één van de zes stemburo’s in Goor. Ook via deze site is het mogelijk om ‘een stem’ uit te brengen. Goorsnieuws wil via een poll helderheid krijgen over de politieke verhoudingen in Goor op dit moment. Tijdens de laatste provinciale verkiezingen in 2011 bleek de PvdA in Goor de grootste, voor het CDA en de VVD. Vorig jaar ging 37% van de Goorse stemgerechtigden voor het laatst naar de stembus voor het Europese parlement. Toen won het CDA voor de PvdA en kreeg ook de PVV opvallend veel steun in het Twentse Haagje.