Het graf van Thomas Ainsworth…

Hij is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Goor: Thomas Ainsworth. Het is dit jaar 220 jaar geleden dat deze textielbaron werd geboren in het Engelse Bolton. In 1833 richtte hij in Goor een weefschool op die uiteindelijk een enorme stimulans zou blijken voor de Twentse textielindustrie. In 1841 overleed hij op 45-jarige leeftijd in Nijverdal. Op zijn verzoek werd hij begraven in Goor. De inmiddels gerestaureerde graftombe is nog steeds een blikvanger in het centrum van Goor op de begraafplaats aan de Laarstraat. De stichting Dodenakkers heeft een fraaie uiteenzetting van zijn verdiensten en de totstandkoming van het grafmonument geplaatst op de site Mijn Stad Mijn Dorp die via deze link te lezen is.

Thomasainsworthgraf

Gerelateerde berichten

  • Een fraai stukje Goorse familiegeschiedenis4 augustus 2018 Een fraai stukje Goorse familiegeschiedenis De redactie kreeg een bijzonder epistel opgestuurd van Karin Holthuis. De Goorse woont al jaren in het Haagse waar werkt voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Zij is de […]
  • Goors Historisch Museum weer open31 januari 2022 Goors Historisch Museum weer open Het Goors Historisch Museum is vanaf morgen (dinsdag 1 februari) weer geopend. Bezoekers zijn welkom met een coronatoegangsbewijs en er is plaats voor 8 bezoekers tegelijk, verdeeld over […]
  • Reünie voor oud-werknemers Stoomblekerij28 november 2016 Reünie voor oud-werknemers Stoomblekerij Er komt in het voorjaar een reünie van werknemers van de voormalige Twentsche Stoomblekerij. Zij worden op donderdag 29 december uitgenodigd in het Goors Historisch Museum om aan de hand […]
  • Oald Goor: Schoolfeest bij de Jannink-fabriek19 juni 2022 Oald Goor: Schoolfeest bij de Jannink-fabriek In de categorie Oald Goor dit keer een hele oude foto van het Schoolfeest bij de toenmalige Jannink-fabriek. De precieze datum van herkomst is ongewis maar het moet een prent van voor […]
  • Oald Goor: 100-jarig Schoolfeest12 juni 2022 Oald Goor: 100-jarig Schoolfeest Goor wordt steeds warmer voor het komende Schoolfeest en dus duiken we vandaag ook maar in het archief van het Feest der Feesten. Op de officiële site van de organisatie staat een reeks […]