Verkiezingen…

Zit ik me te bedenken dat het vandaag 18 maart is. Verkiezingen! Ben net bezig mijn eerste maaltje aardappels uit eigen tuin veilig te stellen (voor het tweede jaar pluk ik al aardappels die ik twee jaar geleden gepoot heb) maar afijn. Vandaag kiezen. Een kans die je niet elke dag aangeboden krijgt. Politiek weet ik het wel. Zakkenvullers zonder aanziens des persoons, dat zal het niet worden. De club met nog meer miljonairshuizen en een stijgend aantal boten zal het niet worden. Het stijgend aantal miljonairsboten is omgekeerd recht evenredig aan het aantal armoedzaaiers in Nederland. De keus is dus niet zo moeilijk.

Jodocus

Meer kansen liggen er bij het het Waterschap. Die verkiezingen, daar zit ik al een hele tijd op te wachten. De Regge door Goor! Een heuse haven voor mijn armeluis-boot. Kansen om de toerist de prachtige Regge-delta te laten zien vanaf de altijd prachtvolle boorden. Het Waterschap  Regge en Dinkel daar moet ik zijn! Daar zitten de mensen die Goor groot gaan maken. Daar zitten de mensen die de prachtkans die Goor heeft laten liggen om zich echt op de kaart te zetten met een prachtig bungalowpark, nu wel in kunnen koppen. Zij geven net datgene aan Goor waar Goor naar staat te snakken: Bedrijvigheid, gedoe, hupsekee , drive, swing!

Ik pak mijn kaart van de kast, en….’U hoeft niet te stemmen’. Hè, ho, hu, wat nu? In 2013 al gestemd. Het zal wel. Nooit geweten. Mijn ogen priemen zich in het papier. Wat lees ik? Geen Waterschap Regge en Dinkel meer?  We zitten aan de Vecht! Hebben we net een mooie Regge en dan nu bij het Waterschap Vechtstromen!  Het moet toch niet gekker worden.  Daar gaat mijn mooie Regge-plan door Goor. Ik begin oud te worden. Ik ga informatie missen. Morgen 19 maart. Ik ga vissen. Jawel, in de …….. Regge!

Tiswat…

Jodocus.