Scholieren bezorgen ouderen prachtige middag

Er wordt gedanst op herkenbare muziek en er zijn heerlijke lekkernijen. De Goorse senioren verhalen er lustig op los. Ook zij zaten ooit op school en ‘vrogger ging ut toch wa aans’. De door leerlingen van De Waerdenborch georganiseerde middag voor bewoners van De Stoevelaar, werd een doorslaand succes. Maar liefst 26 tweedeklassers gingen aan het begin van de middag naar het woonzorgcentrum waar ze eerst een rolstoelcursus kregen. Nadat iedereen die met goed gevolg had doorlopen werd gezamenlijk met 10 ouderen koers gezet richting het schoolgebouw aan de Gruttostraat.

Waerdenborchsenioren1

Daar volgde een middag vol gezelligheid. De leerlingen verzorgden een attractief programma en hadden ook nog zelfgemaakte vogelhuisjes voor iedere oudere. Aan het eind van de middag werden de senioren weer naar huis gebracht en was iedereen een ervaring rijker die navolging verdient. En dat gebeurt dus ook. De uitwisseling wordt jaarlijks en dus een wezenlijk onderdeel van het lesprogramma…..voor jong en oud. Er zijn ook beelden van de uitwisseling gemaakt waarop de leerlingen dansen, die via deze link zijn te bekijken.

Waerdenborchsenioren2Waerdenborchsenioren4

Waerdenborchsenioren3

Waerdenborchsenioren5

Gerelateerde berichten

  • Waerdenborch-leerlingen brengen ouderen terug naar school19 maart 2015 Waerdenborch-leerlingen brengen ouderen terug naar school Van het één komt het ander. Een mooi initiatief van leerlingen van de Goorse Waerdenborch naar aanleiding van een bezoek aan verpleegtehuis De Stoevelaar. Leerlingen waren daar in het […]
  • Kleuters zingen voor ouderen Stoevelaar18 april 2018 Kleuters zingen voor ouderen Stoevelaar De kinderen van de groepen 1 en 2 van basisschool De Albatros zijn maandag op bezoek geweest bij de ouderen van Dagvoorziening Binnenhof in De Stoevelaar.Nadat er werd voorgelezen aan de […]
  • Ouderen krijgen extraatje Elastiekenkoers29 september 2014 Ouderen krijgen extraatje Elastiekenkoers De ouderen in Goor en omgeving die worden verzorgd in de diverse tehuizen zoals 't Herfstzon (foto) kunnen dit jaar rond de kerst een extraatje verwachten. De organisatie van de […]
  • Open avond bij De Waerdenborch29 januari 2015 Open avond bij De Waerdenborch In de Goorse vestiging van De Waerdenborch is vrijdavond een Open avond voor ouders met kinderen die op het punt staan om de stap te zetten in de richting van het voortgezet onderwijs. […]
  • Zondagmiddagcafé voor senioren in de Schoolstraat15 oktober 2015 Zondagmiddagcafé voor senioren in de Schoolstraat De Goorse senioren kunnen zich weer verheugen op het ZondagMiddagCafé. Elke derde zondag van de maand is een ieder voor €3,00 welkom en is er koffie/thee en wat lekkers. Er wordt gekaart, […]