Opening loodsen aftrap Schoolfeestseizoen

Het worden weer een drietal rumoerige maanden aan de Nijverheidsweg. Met de opening van de loodsen is het Schoolfeestseizoen van 2015 officieel geopend. Voorzitter Erwin Zwierink gaf de aftrap voor de bouwperiode in de op zaterdagmiddag goedbezochte loods. De preses sprak de hoop op wederom een mooie optocht uit, met wel iets minder gaten dan het afgelopen jaar: “Het is met 140 jaar Schoolfeest een bijzonder jaar. Vorig jaar hebben we een prachtige optocht gehad, maar door het regenachtige weer vielen er wel wat te veel gaten. Mocht bijvoorbeeld de muziek uitvallen, probeer dit dan tijdens de rit op te lossen. Jullie denken misschien vaak dat wij als bestuur de optocht zo snel mogelijk door Goor willen hebben en dan de tent in, maar dat is zeker niet het geval. Op een mooie optocht!”. Met een gezamelijke proost volgende op die woorden is het bouwseizoen officieel geopend, in de loods waar deze eerste bouwdag al driftig werd begonnen met de allereerste voorbereidingen.

openingloodserwin2
Silvo Busschers, voorman van optochtgroep Ik en de Rest, is ook dit jaar weer één van de favorieten voor de eerste plek op de Schoolfeestzondag. De wagenbouwgroep viel de laatste jaren meermaals in de prijzen, maar dat is niet waar Busschers het voor doet: “Je doet vooral mee voor de schik met z’n allen. Al is het winnen van de Publieksprijs wel het mooiste, want daar doe je het voor: het publiek. Maar we zijn hier geen concurrenten van elkaar, iedereen staat voor elkaar klaar. Als bijvoorbeeld de jongens van The Party People een probleem hebben, kunnen ze bij iedereen terecht. Die saamhorigheid is het mooiste. En aan heel Goor laten zien wat we hier in een paar maanden voor elkaar maken. Onze wagen staat dit jaar in het teken van St. Patrick’s Day. Veel groen, Ierse dingen en klavertjes-drie.”

De loodsen zijn de komende maanden onderheven aan enig onderhoud. Zo is het dak van de Rellie-loods deze week vervangen in verband met een lekkage en worden ook de daken van de andere twee loodsen en de isolatie van het kloppend hart van de Allegorische Optocht binnenkort onder handen genomen.

openingloods