Weer archeologische vondsten op ’t Schild

Er zijn al diverse waardevolle vondsten gedaan die de geschiedenis van Goor nog meer kleuren. Op ’t Schild is de werkgroep Archeologie van de stichting Historisch Goor nog immer druk doende om te zoeken naar Goors cultureel erfgoed op de plek waar binnenkort zal worden gestart met de bouw van een appartementencomplex. De vrijwilligers Trudy Broekman en Eugenie van Heijningen zijn er vaak te vinden en vonden vorige week een bijzonder gedeelte van een zogenoemd rouwservies. Navraag leert dat het zwarte steengoed is vervaardigd door de Engelse familie Wedgewood in de periode 1840-1920. Daarnaast groef het duo ook tientallen aardewerkscherven op, sommigen van rond de 800 jaar oud.

??????????

Gerelateerde berichten

  • Unieke vondst op ’t Schild: skelet uit 80-jarige oorlog3 april 2021 Unieke vondst op ’t Schild: skelet uit 80-jarige oorlog Archeologen hebben op 't Schild een skelet gevonden dat waarschijnlijk meer dan 400 jaar oud moet zijn. De vondst is enige tijd geleden gedaan op de grond van Michiel en Kitty ter Haar. […]
  • Laatste archeologische vondsten Bleekstraat8 januari 2016 Laatste archeologische vondsten Bleekstraat De werkgroep van de stichting Historisch Goor hebben deze week de laatste vondsten gedaan bij de nieuwe appartementen aan de Bleekstraat. Als laatste werd een bijna gaaf ‘’spinsteentje’ […]
  • Oald Goor: De kinderoptocht uit lang vervlogen tijden…22 mei 2022 Oald Goor: De kinderoptocht uit lang vervlogen tijden… Over een kleine vijf weken is het weer zover. Dan trekt de Kinderoptocht op zaterdagmiddag weer door het centrum met fraaie creaties van de Goorse basisschoolkinderen. In de rubriek Oald […]
  • Het raadhuis op ’t Schild had er nog kunnen staan…11 juli 2021 Het raadhuis op ’t Schild had er nog kunnen staan… In de categorie Oald Goor stuiten we in de archieven van de stichting Historisch Goor op een prent van het oude gemeentehuis, op 't Schild. Dat werd, nu vijftig jaar geleden, afgebroken […]
  • Herdenking bombardement op Goor verplaatst15 maart 2020 Herdenking bombardement op Goor verplaatst De herdenking van het bombardement op Goor zal vanwege het Corona-wirus niet plaats vinden op dinsdag 24 maart, de dag dat het exact 75 jaar geleden is dat Goor werd getroffen. Het Comité […]