Geen Paaskermis meer in Goor

Er is een einde gekomen aan de traditionele Paaskermis die jaarlijks vanaf witte donderdag tot en met tweede Paasdag op het Schoolfeestplein was gesitueerd. De Albert Sommer-stichting van Apollo was decennia lang verantwoordelijk voor de invulling maar kiest nu andere wegen om geld te genereren voor de Goorse muziekvereniging. “Het aantal attracties hield natuurlijk de laatste jaren al niet over en het werd steeds moeilijker om tot overeenstemming te komen met de kermisexploitanten.” zegt Apollo-voorzitter Ruben van den Burg.

Paaskermisarchief

Leden van de vereniging gaan nu tijdens het Bigband Festival, komende maandag, lekkernijen aan de man brengen en laat de kinderactiviteiten over aan de organisatie van het Festival. “Er is gewoon een draaimolen en er zijn vliegtuigjes. Dat wordt geïntegreerd in het zogenoemde ‘Blue Note-Square’ waar de jeugd vermaakt wordt met sport, scoutingactiviteiten van de Stoevelaar-groep én circus Caroly” aldus de preses van de Goorse muziektrots.

Gerelateerde berichten

  • Bigband Festival verplaatst naar Reggehof en gemeentehuis27 maart 2016 Bigband Festival verplaatst naar Reggehof en gemeentehuis Het Goorse Bigband Festival wordt morgen voor het grootste gedeelte verplaatst naar theater De Reggehof en de hal van het gemeentehuis. Het KNMI heeft code geel afgegeven omdat er regen- […]
  • Bigband Festival start met zonnetje…6 april 2015 Bigband Festival start met zonnetje… Het voorjaarszonnetje diende zich vlak na twaalven aan net op het moment dat het Goorse Bigband Festival van start ging. Dat gebeurde op het Horecaplein voor het gemeentehuis met de […]
  • Bigband Festival belooft muzikaal feest te worden16 april 2017 Bigband Festival belooft muzikaal feest te worden De weergoden lijken Goor voor komende maandag wederom niet zo goed gezind maar onder het motto 'als het maar droog blijft' belooft het 9e Bigband Festival in het Goorse centrum één groot […]
  • Opmaat voor Bigband Festival…5 april 2015 Opmaat voor Bigband Festival… Onder een fraai lentezonnetje speelde de Bigband van Apollo vanmiddag in het hart van Delden. Dit in het kader van het evenement 'Delden terug naar toen' en als opmaat voor het grootse […]
  • Bigband Festival in Amerikaanse stijl15 maart 2015 Bigband Festival in Amerikaanse stijl Het Bigband Festival, op Tweede Paasdag in het Goorse centrum, zal dit jaar in Amerikaanse stijl worden gehouden. Er zijn naast de verschillende orkesten diverse acts die de sfeer van de […]