Boake brengt Goor op de been

De boake brandt. Voorafgegaan door Apollo en de lampionnenoptocht bestaande uit vele tientallen kinderen, hebben duizenden Gorenaren deze Eerste Paasdag hun weg naar het Roelofsenterrein gevonden, voor een traditie die niet kapot te krijgen is: De Boake. Dankzij het aangename weer is het evenement rondom het jaarlijkse inferno uitstekend bezocht. De eer was dit jaar aan de directeuren van de Goorse basisscholen om het paasvuur te ontsteken. Binnen luttele minuten zat de fik er goed in en konden de vele bezoekers zich onder het genot van een biertje warmen aan het schouwspel. Het is de zestiende keer dat Stichting Loer het Hof Boake Spektakel organiseert, een editie die brede belangstelling geniet. Zo werd er door diverse media gefilmd om dit typische Oost-Nederlandse spektakel in beeld te brengen, naast de vele kiekjes die Gorenaren zelf schoten.

paasboake1

boake201514 (1024x680) boake201513 (1024x680) boake201512 (1024x680) boake201511 boake20158 boake20153 boake20154 boake20155 boake20156 boake20151 boake20152 boake20157

paasvuur2 paasvuur1 paasvuur paasvuur7 paasvuur6 paasvuur5 paasvuur4 paasvuur3

Gerelateerde berichten

  • Boake zoekt hout…27 februari 2015 Boake zoekt hout… De houtberg op het Roelofsenterrein krijgt steeds meer volume. Veel Gorenaren hebben al een bijdrage geleverd aan de Boake maar het blijft mogelijk om hout te brengen. Dat kan ook morgen […]
  • Alleen de vlag wappert fier…21 april 2019 Alleen de vlag wappert fier… Het is de herinnering aan een lange traditierijke periode van het Goorse Paasvuur. De paarse vlag van de stichting Loer wapperde jarenlang fier bovenop de Boake in de weken voorafgaand […]
  • Definitief geen Boake in Goor13 februari 2019 Definitief geen Boake in Goor Er komt dit jaar definitief geen paasvuur in Goor. De stichting LOER heeft in de persoon van voorman Hennie Smit om tafel gezeten met burgemeester Ellen Nauta. In dat gesprek is gesproken […]
  • Programma Paasvuur en Bigband Festival1 april 2018 Programma Paasvuur en Bigband Festival Vanavond en morgen staat het in Goor in het teken van het laatste Boakespektakel op het Roelofsenterrein en morgen het Bigband Festival. Om maar vooral niets te hoeven missen hier het […]
  • Staak staat voor laatste Boake24 februari 2018 Staak staat voor laatste Boake De LOER-vlag wappert fier in top van de zogenoemde staak op het Roelofsenterrein. Daar zijn vandaag de voorbereidingen begonnen voor het laatste Boakespektakel op die plek op Eerste […]