Zwaarbevochten zege Twenthe op TVV

Twenthe heeft vanmiddag ternauwernood een blamage kunnen voorkomen. Tegen TVV werd een 2-0 achterstand omgebogen tot een 2-3 eindstand.  Twenthe ging uitermate beroerd van start in het uitduel tegen de Enschedese laagvlieger. Al na vijf minuten ging Joost Vehof, uitgerekend op zijn verjaardag, in de fout en kaatste de bal via Elmar Gierveld ongelukkig in het eigen doel. Drie minuten later scoorden de gasten na een goede aanval de 2-0. Het laatste deel van de eerste helft wist Twenthe de druk wat op te voeren, maar bleef TVV gevaarlijk met snelle counters.

jb_Twenthe-TVVNa de thee kwam Twenthe een stuk beter uit de startblokken dan in de eerste helft en zag dat beloond met een knappe treffer van Jeffrey Asbroek, waarna een kwartier later Roy Vrielink de gelijkmaker wist te scoren. TVV gaf zich niet gewonnen en dook af en toe gevaarlijk op voor doelman Marc Staman, waarbij Elmar Gierveld tot driemaal toe de reddende engel bleek met uitstekend verdedigend werk. Een kwartier voor tijd maakte Mark Nijland de winnende treffer en konden de manschappen van trainer Michiel Mensink met drie punten huiswaarts keren.