Problemen FC Twente doen ook Goorse fans pijn

De financiële en sportieve problemen van FC Twente zijn ook bij de fanatieke supporters in Goor hard aangekomen. De Enschedese voetbalclub kreeg vandaag voor de tweede keer in korte tijd drie punten aftrek en werd deze week ook uitgeschakeld in het bekertoernooi. Toch blijven de meeste Goorse fans de club trouw, terwijl FC Twente flink rekening houdt met een terugloop van het aantal seizoenkaarthouders. “Ik heb al wel gehoord dat een aantal fans hun seizoenkaart niet gaat verlengen, maar de fanatieke supporters blijven gewoon gaan”, zegt bestuurslid Bjorn Huistede van SV Goor.

buddysfctwentecafe

Hij merkt bij de lokale supportersvereniging geen flinke terugloop. “Wij zitten nog altijd op zo’n 300 leden en mochten vorige week ondanks de problemen bij FC Twente een nieuw lid verwelkomen.” Huistede houdt er dan ook geen rekening mee dat FC Twente en SV Goor ophouden te bestaan. “Zulke grote problemen hadden wij ook niet verwacht, maar Goor is een FC Twente-bolwerk en de club kwam de degradatie in 1983 en het bijna faillissement in 2004 ook te boven. De achterban van de club is ook groot en die loopt niet weg. Het huidige seizoen moeten we maar snel vergeten. Er wordt nu schoon schip gemaakt en FC Twente komt er wel weer bovenop.” SV Goor heeft als thuisbasis café Buddy’s (foto) aan de Deldensestraat.

Gerelateerde berichten

  • Goorse FC Twente-fans reageren verslagen op uitspraak rechter10 juni 2016 Goorse FC Twente-fans reageren verslagen op uitspraak rechter De Goorse supporters van FC Twente, voor een groot deel verenigt in de supportersvereniging SV Goor hebben verslagen gereageerd op de uitspraak van de rechter die vandaag bepaalde dat de […]
  • Hugo Eijkelkamp in bestuur Twente Verenigt13 januari 2019 Hugo Eijkelkamp in bestuur Twente Verenigt Gorenaar Hugo Eijkelkamp is in de afgelopen week gekozen in het nieuwe bestuur van Twente Verenigt. Deze ledenvereniging is opgericht om het noodlijdende FC Twente weer op het goede spoor […]
  • Goorse FC Twente-supporters vol woede en ongeloof18 mei 2016 Goorse FC Twente-supporters vol woede en ongeloof De beslissing van de KNVB om FC Twente terug te zetten naar de Jupiler League is ook bij de Goorse FC Twente-supporters ingeslagen als een bom. Via de diverse social media uiten zij hun […]
  • SV Goor organiseert pre-kampioensparty19 april 2019 SV Goor organiseert pre-kampioensparty Goor is in de ban van de aanstaande titel van FC Twente. De Tukkers spelen op Tweede Paasdag de kampioenswedstrijd tegen Jong AZ, maar wanneer Sparta Rotterdam vanavond op het eigen […]
  • Winterbarbecue SV Goor bij Café Buddy’s8 januari 2019 Winterbarbecue SV Goor bij Café Buddy’s Na het succes van een jaar geleden organiseert SV Goor, de plaatselijke supportersvereniging van FC Twente, komende vrijdag 11 januari wederom een winterbarbecue bij Café Buddy's. […]