GFC in slotseconde onderuit tegen Emos

GFC heeft vanavond een gevoelige nederlaag geleden in de strijd om het behalen van nacompetitievoetbal. Op het eigen sportpark Heeckeren verloor de ploeg van trainer Romano Lammertink met 1-2 van Emos door een goal in de laatste seconde van de blessuretijd. GFC begon matig aan het duel en schonk de Enschedese opponent in de tweede minuut al een aardige kopkans die net werd gemist. Na een kwartier was het wel raak. Emos-aanvaller Tim Schepers liet, uit een voorzet vanaf rechts, GFC-goalie Vorkink nu wel kansloos met een rake kopbal: 0-1. Daarna kwamen de rood zwarten beter in de wedstrijden en was het Olaf Siegers die de gelijkmaker op zijn schoen had. Hij faalde echter één op één met de doelman. Na de thee kwam het echte gif in de wedstrijd en werd het een echte strijd met veel overtredingen en een enkel opstootje.

GFCEmosslider

De gelijkmaker viel halverwege de tweede helft. Na een gevaarlijke vrije trap van Kevin Heuvelink kwam de bal uiteindelijk op rechts bij Tim Middelesch die vanuit een moeilijke hoek prachtig binnen schoot. Daarna wilde GFC doordrukken maar kwam het, mede door een sterk verdedigingsblok van Emos, niet tot echte uitgespeelde kansen. Toen iedereen zich verzoend leek met het gelijke spel was het in de omschakeling Emos dat er uit kwam en op ‘Duitse’ wijze het duel besliste. Maikel van Loon schoof de bal koelbloedig onder doelman Dennis Vorkink door en tekende daarmee hoogstpersoonlijk voor de Enschedese driepunter in Goor. Het was gelijk het laatste wapenfeit van de wedstrijd waardoor GFC nog alle zeilen bij moet zetten om het doel dat nacompetitie heet, te bereiken. Daarin is de Goorse ploeg in de vierde klasse B nog steeds de grootste kanshebber in de derde periode. GFC heeft, met nog drie duels voor de boeg, 16 punten uit 6 duels en dat is evenveel als Hengelo, de tegenstander van komende zondag. Die ploeg is echter al kampioen doordat vanavond het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen TVV met 1-0 werd gewonnen. De nummer drie in de periodestand is vv Twenthe dat 12 uit 6 heeft en alle kansen weer in eigen hand heeft. Zeker als de Tricolores komend weekeind winnen van Avanti. Volgende week is namelijk de Goorse derby tussen Twenthe en GFC. In de algehele rangschikking is GFC nog steeds derde. Ook die plek geeft uiteindelijk recht op nacompetitie voor een plek in de derde klasse.