Gijmink wint windmolenwedstrijd

Leerlingen van groep 8 van de Gijminkschool hebben het duurzaanheidsproject “Bouw je eigen Windmolen’ gewonnen. Dit project dat werd geïnitieerd door de gemeente Hof van Twente bestond uit gastlessen over duurzame energie. De kinderen moesten een eigen windmolen maken die ook echt energie kan opwekken. Daarvan moest ook een presentatie verzorgd worden. Wethouder Wim Meulenkamp kwam het goede nieuws zelf op school brengen en dat niet zonder reden. “Gemeente Hof van Twente wil in 2035 energieneutraal zijn. Daar hebben we de leerlingen van nu heel hard bij nodig.” De leerlingen mogen nu op bezoek bij het Econexishuis in Zwolle. De windmolens van alle deelnemende scholen zijn van 30 april tot en met 22 mei te zien in de hal van het gemeentehuis.Meulenkampgijmink

Gerelateerde berichten

  • Windmolenplannen buitengebied van de baan24 november 2016 Windmolenplannen buitengebied van de baan De plannen van de Friese energiegigant Wolff om 14 windmolens te plaatsen in het buitengebied van Goor zijn van de baan. In een persbijeenkomst, vanmiddag in het gemeentehuis, werd dat […]
  • Scholieren in de ban van windmolens25 april 2016 Scholieren in de ban van windmolens Het is het één van de meest besproken onderwerpen op dit moment: windmolens. Ook de scholieren van De Waerdenborch geven kleur aan dit thema. Tweedejaars-scholieren van de middelbare […]
  • Veel geld voor sociaal-economische initiatieven16 september 2015 Veel geld voor sociaal-economische initiatieven Er wordt anderhalf miljoen euro uitgetrokken voor de uitvoering van een plan om de lokale economie in Goor en de overige kernen van de gemeente Hof van Twente een impuls te geven. […]
  • Kinderen planten bomen voor een groener Gijmink22 maart 2017 Kinderen planten bomen voor een groener Gijmink Het is vandaag Nationale Boomfeestdag en dat houdt in dat er in het hele land bomen worden geplant door kinderen om hen meer kennis en inzicht te laten krijgen in het belang van bomen voor […]
  • Raedthuys ziet af van windmolenplannen in buitengebied27 oktober 2016 Raedthuys ziet af van windmolenplannen in buitengebied Readthuys Energie ziet af van de plannen om vier windmolens te plaatsen in het buitengebied van Goor. De Enschedese projectontwikkelaar onderzocht de mogelijkheden voor een windpark net […]