Gelukkige zege Twenthe op Avanti Wilskracht

In een kansrijk en open duel wist Twenthe uit tegen Avanti Wilskracht geflatteerd met 1-2 te winnen. Vanaf het begin waren er over en weer  goede kansen op de openingstreffer. Waar Avanti in de afronding ongelukkig was, wist Jasper Groothuis een kwartier voor rust na een uitstekende dieptepass van Joost Vehof de Enschedese doelman te verschalken. Luttele minuten later mocht Roy Vrielink vanaf elf meter, na een pittige charge op Simon Hevink, afvuren voor de 0-2 maar de keeper kon de slecht ingeschoten penalty eenvoudig keren. Tien minuten later scoorde Mark Nijland op slag van rust de 0-2.

jb_vvtwenthe1_Avanti_2

In de tweede helft trok Avanti het initiatief steeds meer naar zich toe, hetgeen een kwartier voor tijd resulteerde in de verdiende aansluitingstreffer. De lat en een uitstekend keepende Mark Staman voorkwamen erger, waardoor Avanti genoegen moest nemen met 0 punten. Twenthe heeft met deze overwinning nog een kleine kans op nacompetitie, maar is daarbij wel afhankelijk van de resultaten van de directe concurrenten.