Koningsdag…

Dat zit er weer op: Koningsdag! Het is moeilijk wennen. Zelfs mijn Ipad kent Koningsdag niet en zet er een dikke rode streep onder! Nou wil ik dat niet gelijk doen want zoiets kan best leuk zijn. Je komt nog eens van je overtollige boeken af en het grut is er blij mee. Aan twee kanten werkt het dus goed. Ik verzoop zo langzamerhand in de boeken en zou wel tweehonderd moeten worden om ze een beetje uit te kunnen lezen. En daar loop je dan door de Grotestraat. Aan beide kanten alles uitgestald waar de Goorse bevolking van af wil.

Jodocus

Kleumend van de kou zitten ze te wachten op andere Gorenaren die wel plaats hebben voor het overtollige. Roepend mengt een handelaar zich in het strijdgewoel met kreten als: ‘Hier nagellak. Ok veur de teennaegels !’ Anderen reageren al even enthousiast met termen als ‘Buj nit good e wodn? en ‘Hej de tablett’n op?’.

Dan maar weer naar huis waar we ons voornemen ons Koninklijk te gedragen. Alleen de vlag uithangen gaat niet. Is vot. Is te wa ma toch vot. Een vloek rolt bijna van de tong maar ja we zouden ons Koninklijk gedragen dus het blijft bij: ‘Verdulleme waar zou de driekleur toch zijn? Een Koninklijke Oranjebitter moet kunnen. Ook midden op de dag. Met mate natuurlijk want we blijven Koninklijk. Mijn gedachten gaan naar Willem-Alexander die geketende vrijheid moet ondergaan. Altijd maar op je woorden passen.

Nooit eens lekker een diepe zachte scheet kunnen laten bij de kassa van de Jumbo. Nooit eens iemand per ongeluk verrot kunnen schelden. Nooit eens zonder de hand uit te steken de bocht omgaan. Gelukkig heeft hij Maxima en dat maakt veel goed. Maar ja, daar moet hij zich ook weer Koninklijk bij gedragen denk ik dan. Ik krijg er bepaalde visioenen bij. Of zou ook hij, zich soms niet koninklijk gedragen? Och wat is het toch heerlijk om lekker voluit te kunnen zeggen dat je buurvrouw al jaren een fout kapsel heeft en dat Apollo zo vals als de neten heeft gespeeld. Fijn is het dat je zo maar zonder dat iemand er problemen van maakt je de verkeerde tent in duikt na een consumptierijke avond. Het is wel duidelijk. Alex en ik gaan niet ruilen. Ook niet als Maxima deel uit maakt van deze ruil. Alex zou misschien wel willen , maar IK niet !

Ti’s wat!

Jodocus