Geen asbest in pand Hofmarkt

Er is geen verhoogde concentratie asbest aangetroffen in het bedrijfspand van De Hofmarkt aan de Wijnkamp. Dat werd vorige week op last van de gemeente gesloten omdat de kans bestond dat asbest zou zijn vrijgekomen bij een loszittend vloerdeel. Onderzoek heeft uitgewezen dat daar geen sprake van is. Het rapport van inspectiebureau Acmaa BV zegt daarover: “Luchtmonsters en het nemen van kleefmonsters betreffende de begane grond en de 1e verdieping van de winkel wijzen uit dat er geen asbestvezels op de luchtfilters zijn aangetroffen. Op de genomen kleefmonsters zijn geen asbestvezels aangetroffen”. Hierdoor kan De Hofmarkt en ook de Kledingbank die op de bovenste verdieping zit, weer worden geopend. De Hofmarkt van uitbater Arco Bommer, zal waarschijnlijk in het komend weekend weer opengaan.

Hofmarktexterieur

Gerelateerde berichten

  • Goorse Hofmarkt definitief dicht18 februari 2016 Goorse Hofmarkt definitief dicht De Goorse Hofmarkt gaat definitief dicht. De kringloopwinkel in het bedrijfspand aan De Wijnkamp opende eind november 2014 de deuren en werd gerund door Arco Bommer. Die heeft aangegeven […]
  • Warenmarkt in voormalige bruidsmodefabriek8 oktober 2014 Warenmarkt in voormalige bruidsmodefabriek Er komt een kramenmarkt in het pand van Bauhuis aan de Goorse Wijnkamp. Daar kunnen particulieren hun waar stallen en laten verkopen door de uitbater. Dat is Arco Bommer die tot voor kort […]
  • Vrouwen-verwendag bij kledingbank4 maart 2017 Vrouwen-verwendag bij kledingbank Kledingbank "van Katoen" in Goor houdt op komende vrijdag, 10 Maart een vrouwen-verwendag. Het is dan internationale vrouwendag en alle vrouwen die in de bijstand zitten of bij een andere […]
  • Subsidies voor voedselbank en kledingbank ‘Van Katoen’21 januari 2016 Subsidies voor voedselbank en kledingbank ‘Van Katoen’ De gemeente Hof van Twente trekt voor het komende jaar €6.000,- uit voor de Goorse voedselbank en geeft in totaal €22.250,- aan kledingbank 'Van Katoen'. Beide instellingen zetten zich in […]
  • Vluchtelingenstroom veroorzaakt kledingtekort18 januari 2016 Vluchtelingenstroom veroorzaakt kledingtekort De Goorse kledingbank 'Van Katoen' kampt met een kledingtekort. Dit is ontstaan doordat veel kleding is gegeven aan vluchtelingen tijdens de opvang vorig jaar. Daar komt bij dat er nu veel […]