Twenthe en GFC delen de punten in laatste derby

Twenthe en GFC houden allebei een punt over aan de laatste Goorse derby van het seizoen. Op sportpark ’t Piepwillem werd het 2-2 na een enerverende doch sportieve wedstrijd, waar vv Twenthe het minst tevreden mee zal zijn. Onder toeziend oog van veel publiek ging GFC het best van start in de burenruzie, waarbij sterkhouder Kevin Heuvelink ontbrak vanwege een oogblessure. De openingsfase was voor de roodzwarten, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. Daarna nam vv Twenthe het initiatief over en kwam het dichtst bij een doelpunt na een kopbal van Jasper Groothuis, die GFC-keeper Dennis Vorkink knap wist te pareren. Vlak voor rust kwamen de Tricolores dan toch op voorsprong: Jeffrey Asbroek wist de 1-0 binnen te schuiven als vervolg op een vrije trap vanaf de flank.

twenthegfc1
Na de rust zette vv Twenthe het spelbeeld voort. De thuisploeg domineerde de wedstrijd in de openingsfase van het tweede bedrijf en kwam via een kopbal op de lat van Mark Nijland dicht bij de 2-0, maar wist het overwicht dus nog niet te verzilveren met een treffer. Dat tweede doelpunt viel uiteindelijk kort daarna alsnog: Na wederom een voorzet uit een standaardsituatie zette Wouter Leusink Twenthe in een zetel met een kopbal die tot een 2-0 voorsprong leidde. Haast direct deed GFC wat terug: een prachtig uitgespeelde aanval leidde tot een actie van Lex Ditzel die keeper Marc Staman omspeelde. Zijn schot daarna trof de paal, maar broer Kick Ditzel wist de rebound achteloos in te schuiven, waarmee GFC de aansluitingstreffer te pakken had. De gasten roken daarna bloed en moesten met het oog op de periodetitel vol voor de winst gaan. Dat leidde tot een vermakelijk spelbeeld, waar het spel beide kanten op golfde. Ook het mondige publiek van beide clubs liet zich regelmatig horen, waarmee de derbysfeer compleet was. Olaf Siegers maakte uiteindelijk namens GFC de gelijkmaker: na een knappe actie, waarmee de kwikzilveren aanvaller de verdediging van vv Twenthe op het verkeerde been zette, plaatste Siegers de bal met een schot in de verre hoek: 2-2.

In de slotfase van de wedstrijd gingen beide ploegen nog vol op jacht naar de winnende treffer. Dat leidde tot strijd en fysiek spel, maar nooit onsportief.  De enige kaart van de wedstrijd werd geïncasseerd door Remon Peters van GFC, nadat hij de goed spelende Jasper Groothuis neerhaalde. Beide ploegen kregen enkele goede kansen op het vijfde doelpunt van de wedstrijd, waarbij Twenthe het dichtst bij de overwinning was na een prachtige kopbal van aanvoerder Mark Nijland die nipt het doel miste. Uiteindelijk bleef het bij 2-2, waarmee GFC het meest gelukkig was vanwege de stand op de andere velden. Door een gelijkspel van EMOS blijft de Goorsche Football Club de beste papieren houden op de periodetitel. Bij vv Twenthe zal het feit dat de ploeg een 2-0 voorsprong in eigen huis heeft weggegeven het meest blijven hangen, maar voor de toeschouwer was de laatste Goorse derby van het seizoen een zeer vermakelijke, met een uiteindelijk terechte uitslag.

twenthegfc4twenthegfc3 twenthegfc5 twenthegfc2