Lex Ditzel Derbyplayer of the Year!

Lex Ditzel is winnaar van geworden van de tweede editie van het Derbyplayer of the Year-klassement. Hij kreeg gisteren een 6,5 van Willem Megens en daarmee blijft hij zijn ploeggenoot Edo Schnieder net een halve punt voor. Ook Menno de Leeuw van Hector is in de prijzen van Sport Inn gevallen. De lange blonde verdediger van Hector legt beslag op de derde plaats in deze prestigieuze spelerscontest van Goorsnieuws.nl. Vorig jaar werd Mark Nijland (Twenthe) Derbyplayer of the Year. De prijsuitreiking zal op een later tijdstip plaatsvinden.

LexditzelLex Ditzel: Goorsnieuws-Derbyplayer of the Year 2014/2015

De zesde en laatste derby bleek, ook volgens de rapporteur van dienst de mooiste in dit seizoen. “Het was leuk om naar te kijken. Twenthe had de wedstrijd in het slot moeten gooien. GFC begon goed met twee aardige kansen, maar de thuisploeg scoorde twee keer en daarna leek het gespeeld. De omzetting van trainer Lammertink van GFC was een goeie. GFC had wat moeite met het gemis van Kevin Heuvelink. Edo Schnieder stond centraal achterin en schoof na de 2-0 door naar het middenveld. Joran Krabbenbos ging een linie terug en dat had vrij snel effect. Na de 2-1 kwam het geloof terug en GFC kwam op karakter weer helemaal in de wedstrijd. Twenthe was aanvankelijk beter, maar kon dat niet volhouden. De gelijkmaker was dan ook niet onlogisch. Mark Nijland had de grootste kans van de wedstrijd maar hij kopte een keer op de lat vlak voor tijd nét naast. Zo kan het gaan.”

Bij GFC roemt Megens, oud-speler van Twenthe en Hector, Thijs Moormann. “Jong en enorm sterk. Ik had wel de indruk dat hij de opdracht mee had gekregen niet teveel op te komen. Ik wil ook keeper Dennis Vorkink noemen. Hij had een paar cruciale reddingen.” Bij Twenthe sprong Jeffrey Asbroek eruit volgens de rapporteur. “Voor mij the man of the match. Snel en gevaarlijk. Maakte een mooie goal en kwam met goede voorzetten. Mark Nijland is een hele goede voetballer en scoort een ruime voldoende. Hij miste echter wel cruciale kansen. Het is eerder gezegd, maar ik vind ook dat Jasper Groothuis iemand met heel veel potentie is.”

willemmegensWillem Megens tijdens Twenthe-GFC

Derbyplayer of the Year
Wedstrijd 6 van 6: vv Twenthe – GFC
Rapporteur: Willem Megens

vv Twenthe
Marc Staman 6,5
Robin Gerritsen 6
Ruud Vehof 5,5
Joost Vehof 6
Elmar Gierveld 6
Roy Vrielink 6,5 (70′ Sem Spoelder) 6
Jeffrey Asbroek 7,5
Simon Hevink 6
Mark Nijland 7
Jasper Groothuis 7
Wouter Leusink 6
GFC
Dennis Vorkink 7
Remon Peters 6,5
Edo Schnieder 7
Thijs Moormann 7
Ruud Jacobi 6
Joran Krabbenbos 6,5
Arne Alink 6
Tim Middelesch 6 (84′ Thijs Gerritsen)
Kick Ditzel 6,5 (60′  Bart Smit) 6
Lex Ditzel 6,5
Olaf Siegers 6,5

Eindstand Derbyplayer of the Year

1. Lex Ditzel
(GFC) 29
2. Edo Schnieder (GFC) 28
3. Menno de Leeuw (Hector) 27.5
4. Wesley Zwoferink (Hector) 27,5
5. Joost Minkjan (Hector) 27,5
Daniël Kolbe (Hector) 27,5
7. Jeffrey Asbroek (Twenthe) 27
8. Mark Nijland (Twenthe) 27
9. Marinus Wolters (Hector) 26,5
10. Dennis Vorkink (GFC) 26,5
11. Sjoerd Koster (Hector) 26
12. Christian Jimenez (Hector) 26
13. Arne Alink (GFC) 25,5
Jasper Groothuis (Twenthe) 25,5
15. Remco Hofstee (Hector) 25
16. Roy Vrielink (Twenthe) 25
17. Simon Hevink (Twenthe) 24,5
18. Dennis ter Elst (Hector) 24,5

Dit zijn de 18 spelers die alle vier derby’s voor hun club in dit seizoen hebben gespeeld en dus het eindklassement hebben gehaald. Bij een gelijk aantal punten is het hoogst gegeven cijfer doorslaggevend voor de rangschikking. Daarom haalt Hectoriaan Menno de Leeuw het podium. Hij werd in in het uitduel met Twenthe beloond met een 8,5. Wesley Zwoferink heeft een 8 als hoogste cijfer.

 

De derby’s in dit seizoen werden beoordeeld door de volgende rapporteurs: Herman Boensma, Hans Mensink, Henri Verdriet, Eric Weerkamp, Emiel Freriksen en Willem Megens. Waarvoor dank !