Twee minuten stil voor hen die ons zijn ontvallen…..

Opdat wij nimmer vergeten! En dus was ook Goor vanavond net als de rest van ons land twee minuten stil. Alle slachtoffers uit de oorlog -in het bijzonder WO II- werden herdacht. Bij het monument in ’t Twentse Haagje kwamen vanavond ruim honderd belangstellenden bijeen om de herdenking bij te wonen. In een speech gaf wethouder Pieter van Zwanenburg de bezoekers mee dat we niet blind mogen zijn voor het verleden, anders hebben we geen helder zicht op het heden en toekomst. De bijeenkomst werd waardig ingekleed door leden van de padvinderij en Apollo. Er was slechts een handvol kinderen ondanks een prangende oproep naar de basisscholen.

dodenherdenking

Gerelateerde berichten

  • Twee minuten stil…4 mei 2019 Twee minuten stil… Opdat wij niet vergeten. En dus stond Goor vanavond ook stil bij allicht het grootste goed; leven in vrijheid. En dat we dit in Goor hebben te danken aan de bevrijders van WO II is ook […]
  • Druk bezochte Dodenherdenking in Goor4 mei 2017 Druk bezochte Dodenherdenking in Goor Dat het een groot goed is om in vrijheid te leven en dat dat mede te danken is aan de bevrijders aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is ook in Goor niet in de vergetelheid geraakt. […]
  • Wie was Chibie ?7 juli 2017 Wie was Chibie ? De redactie van Goorsnieuws.nl krijgt de laatste dagen veel vragen over het monumentje in het gras naast de Deldensestraat vlak voor de afslag na de Gondalaan. Daar is een gedenkplek […]
  • Goorse filmmaker bundelt oorlogsverhalen7 april 2015 Goorse filmmaker bundelt oorlogsverhalen De Goorse filmmaker Henk Eeftink heeft n het kader van 70 jaar vrijheid de documentaire " Overleven in een onderduikershol 1940 - 1945" die twee jaar geleden werd uitgezonden door de […]
  • Vlag halfstok jaar na neerstorten vlucht MH1717 juli 2015 Vlag halfstok jaar na neerstorten vlucht MH17 In Goor wordt vandaag, net als  in de rest van Nederland, stil gestaan bij de vliegramp die vandaag precies een jaar geleden de wereld schokte. Voor het gemeentehuis is ter nagedachtenis […]