Hector-keeper Daniël Kolbe in de spits

De Hectorsupporters keken vanmiddag hun ogen uit. Ze zagen invaller-doelman Marcel Wansink onder de lat staan. Wat was er dan met de vaste doelman Daniële Kolbe? Was hij geblesseerd? Nee, Daniël Kolbe stond vandaag in de thuiswedstrijd tegen TVC’28 als spits opgesteld. Mede door deze tactische meesterzet van trainer René Belt won de Goorse ploeg met 3-0 en deed daarmee goede zaken in de strijd tegen degradatie.

Gelegenheidsspits Daniël Kolbe viert de tweede treffer van Hector

Bij Hector keerde Maikel Rijnenberg na een lange afwezigheid vanwege een blessure weer terug in de verdediging. De thuisploeg kwam in de 10e minuut op voorsprong, toen Mark Alink een vrije trap van Cristian Haverslag op prachtige wijze omzette in een doelpunt. Voor de pauze werd het zelfs 2-0. Een inzet van Rick Biesemaat eindigde op de lat, waarna de terugstuitende bal via het been van TVC-verdediger Hoek in het doel verdween. Hoewel TVC’28 in de tweede helft nog op jacht ging naar een treffer, werd de ploeg uit Tubbergen niet echt gevaarlijk. En als er al een mogelijkheid was voor de gasten, dan liet doelman Wansink zien dat hij nog steeds een uitstekende doelman is. Een kwartier voor tijd leidde een fout van de TVC-doelman de definitieve beslissing van de wedstrijd in. Rick Biesemaat was er als de kippen bij om de fout af te straffen en zorgde voor de 3-0 eindstand. Door de zege staat Hector nu samen met Victoria’28 op de 8e plaats. Hector speelt in de resterende 2 wedstrijden nog tegen AJC’96 en Rood Zwart.