Overijsselse oorlogsdocumentaire op lokale TV

De lokale zender Hofstreek TV zendt vanavond de documentaire ‘Oorlog in Overijssel’ uit. De film bevat unieke beelden van het dagelijks leven in Overijssel tijdens de bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Er worden zeldzame fragmenten uit de archieven van het Polygoon-journaal, het Nederlands Filmmuseum, de Rijksvoorlichtingsdienst en van het Duitse en Canadese leger, getoond. Ook zijn beelden van filmamateurs gebruikt. De documentaire wordt speciaal voor de tv-uitzending ingeleid door de Goorse Overijsselse Commissaris van de Koning Ank Bijleveld. “Het is ontzettend belangrijk om juist in deze tijd goed na te denken over het feit dat er mensen zijn overleden voor onze vrijheid. De democratie zoals wij die nu kennen is dan ook niet vanzelfsprekend.” aldus Bijleveld. “Er zijn steeds minder mensen die de oorlog zelf hebben meegemaakt en wat we dan ook moeten doen is de verhalen vertellen. Laten zien wat er is gebeurd. Dat doen we met deze film.” De documantaire wordt voor het eerst om 18.00 uur uitgezonden en daarna een aantal keren herhaald.

Oorlog Goor

Gerelateerde berichten

  • Herinneringen aan ‘Luna Park’10 april 2015 Herinneringen aan ‘Luna Park’ Een treffend artikel, zo vlak na het 70-jarig jubileum van de bevrijding van Goor. Op de website Mijn Stad Mijn Dorp verscheen onlangs een artikel met daarin prachtige plaatjes van een […]
  • Oproep om massaal te vlaggen op ‘bevrijdingsdag’ 8 april29 maart 2020 Oproep om massaal te vlaggen op ‘bevrijdingsdag’ 8 april Het comité 75 jaar vrijheid Goor roept op om op 8 april massaal de vlag uit te hangen. Dit omdat het dan 75 jaar geleden is dat Goor werd bevrijd van de Duitse bezetters aan het einde van […]
  • Film van Goorse Mirthe te zien op Nederlands Film Festival5 september 2019 Film van Goorse Mirthe te zien op Nederlands Film Festival De film MIES van Mirthe Fernandes is geselecteerd om te worden getoond tijdens het Nederlands Film Festival. De 23-jarige Goorse is net afgestudeerd op de Hogeschool voor de Kunsten in […]
  • Suite Française in filmhuis Alleman8 november 2015 Suite Française in filmhuis Alleman De romantische dramafilm 'Suite Française' uit 2014 wordt komende dinsdag vertoon in Filmhuis Alleman. De film speelt zich af in het Frankrijk van 1940. Lucile Angellier wacht op nieuws […]
  • Goors trio terug van indrukwekkende Auschwitz-trip2 mei 2015 Goors trio terug van indrukwekkende Auschwitz-trip Het Goorse trio Maaike Baake (20), Demi Paskamp (20) en Luuk Slagers (17) zijn weer terug in het Twentse Haagje na een indrukwekkende trip naar Polen met een groep Canadese en Nederlandse […]