Henk Kamp weigert koekje van Goorse SP

Een koddig schouwspel gisteren bij de Albert Heijn. Voor de supermarkt bedankte minister Henk Kamp vriendelijk  voor een koekje van de SP in Hof van Twente. De partij voerde actie tegen de vermogensongelijkheid in Nederland en liep het kopstuk van de VVD tegen het lijf. Op de foto die de SP stuurt is te zien dat de minister ook niet in staat is het koekje in ontvangst te nemen. Hij heeft zijn handen vol met inkopen. De SP voerde actie onder het motto: “er is genoeg voor iedereen, maar de koek is verkeerd verdeeld”.

Henk Kamp koekje SP

Het winkelend publiek mocht een greep doen in de koektrommel en kreeg een flyer van de partij. Ook minster Henk Kamp, die een verblijf heeft in Diepenheim, liep toevallig in Goor rond. Volgens SP-voorzitter Gerard Laarhuis had hij geen trek in een koekje omdat hij wel tevreden was over de huidige vermogensverdeling in Nederland. “Ik stond er zelf bij toen hij dat zei”, aldus de voorzitter, die de weigering niet wijt aan de volle handen van de minister. “Typisch een VVD-standpunt, toch?”

Hoewel Nederland een rijk land is, stelt de SP dat actievoeren nodig . “Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen. Slechts een kleine groep is er de afgelopen jaren op vooruit gegaan. De kleine groep van 10 procent rijkste Nederlanders heeft tweederde van onze rijkdom in handen”, aldus de partij, die aankondigde de komende tijd nog vaker aandacht te vragen voor de vermogensongelijkheid.