Zes wekke veur ’t Skoolfees…

‘Zes wekke veur ’t Skoolfees braande wie der op lös’. De welbekende eerste strofe van het Schoolfeest-(Drink)lied is voor velen de aanleiding om vandaag de gele vlag uit de kast te halen en weer fier in de mast te laten wapperen. Want naast Hemelvaartsdag is het vandaag tevens die typisch Goorse datum: over exact zes weken barst het School-en Volksfeest weer los. Het officiële vlagprotocol staat overigens al jarenlang vastgesteld op 1 juni, maar dat weerhoudt menig Gorenaar er niet van om het straatbeeld alvast geel te laten kleuren. De komende zes weken zal die kleur alleen maar verder toenemen langs de Goorse straten en wegen, waar jong en oud steeds verder toeleeft richting donderdag 25 juni, de aftrap van Schoolfeest 2015.

schoolfeestvlag

Gerelateerde berichten

  • Vlag kan nu echt uit, Schoolfeest-fotosite online1 juni 2017 Vlag kan nu echt uit, Schoolfeest-fotosite online Goor begint al aardig geel te kleuren en dat komt doordat veel Gorenaren de beroemde Schoolfeestvlag al hebben hangen. Velen kiezen daarvoor de dag dat het nog zes weken duurt tot het […]
  • De Schoolfeestvlag kan morgen uit !12 mei 2020 De Schoolfeestvlag kan morgen uit ! Het Feest der Feesten gaat dan niet door, toch roept de organiserende stichting School- en Volksfeest eenieder in Goor op, om de gele Schoolfeestvlag vanaf morgen uit te hangen. Dan is […]
  • De vlag kan uit !10 mei 2018 De vlag kan uit ! Het is vandaag, op deze Hemelvaartsdag de 10e mei, nog  'zes wekke'  tot aan het begin van het School en Volksfeest en dat is voor veel Gorenaren het sein om de gele Schoolfeestvlag uit te […]
  • Op jacht naar de Schoolfeestvlag…18 mei 2015 Op jacht naar de Schoolfeestvlag… De lokale radiozender Hofstreek Omroep start komende week met een serie van vijf afleveringen onder de titel 'Op jacht naar de Schoolfeestvlag'. Op de komende zaterdagen kunnen Gorenaren […]
  • Protocol verandert: Vlag uit ‘zes wekke’ veur het Schoolfeest15 mei 2019 Protocol verandert: Vlag uit ‘zes wekke’ veur het Schoolfeest Het is vandaag precies 'zes wekke veur 't Skoolfees' dat los zal barsten met het feest voor de senioren, die na de jaarlijkse busreis van morgen, op woensdag 26 juni het Feest der Feesten […]