GFC begint ongelukkig aan nacompetitie

Op eigen veld heeft GFC in EMMS vanmiddag zijn meerdere gevonden, het elftal van trainer Romano Lammertink ging met 1-2 onderuit. Alle wapenfeiten voltrokken zich in het 2e bedrijf na een gelijkopgaande 1e helft, waarin er naast een aantal halve kansjes voor de objectieve kijker weinig viel te genieten. In de tweede helft gingen beide teams voortvarender van start en wist met name EMMS met goede combinaties een licht overwicht op de mat te leggen en scoorde in de 60e minuut verdiend de 0-1. Een klein kwartier later wisten de gasten ook de o-2 binnen te tikken.

jb_GFC-EMMS_viering 23 goal

Trainer Romano Lammertink anticipeerde uitstekend op het ontstane spelbeeld, ging achterin één op één spelen en zette daarmee alles in op de aanval. Een succesvolle ingreep waardoor GFC meer grip op de tegenstander kreeg en steeds gevaarlijker werd voor het Slagharense doel. Een doelpunt kon niet uitblijven, het was Thijs Gerritsen die de 1-2 wist te scoren. In de slotminuten kreeg GFC nog een aantal prima kansen op de gelijkmaker, maar de uitstekend keepende doelman van de gasten wist de gelijkmaker te voorkomen. Met deze uitslag is GFC nog steeds in de race voor een ticket in de 3e klasse en kan het met vertrouwen afreizen naar Slagharen, waar aanstaande zondag de return wordt gespeeld.