Flatgebouw Stoevelaar wellicht tegen de vlakte

Het is een gezichtsbepalend gebouw bij de ingang van Goor aan de westkant maar de vraag is of hoofdgebouw van de Stoevelaar er over enkele jaren nog wel staat. De toekomst van de flat is uiterst onzeker. Dat zegt wijkmanager Jos Korfage van Carint Reggeland in De Flevopost. Het gebouw is een kopie van de Emmeloordse Golfslag. ‘Het gebouw met die hoogbouw vol kamers past niet meer bij deze tijd’, zegt Korfag in het artikel. Volgens hem heeft kleinschalig wonen veel meer toekomst.

StoevelaarluchtfotoLuchtfoto De Stoevelaar (via Virtual Eye)

“Dat kan niet goed in die woontoren. Wij hebben laagbouw aangebouwd waar kleinschalig kan worden gewoond. Daar is veel vraag naar. Ouderen gaan nu liever niet meer wonen in een verzorgingshuis”. Carint Reggeland maakt daarom een masterplan om zich voor te bereiden op de toekomst. “Een optie die daarin wordt meegenomen is sloop van De Stoevelaar en nieuwbouw. Jammer, dat vind ik ook. Want dit gebouw is heel markant. Maar wellicht is het de enige optie.”

Gerelateerde berichten

  • Stoevelaar maakt plaats voor nieuwe gebouwen16 oktober 2019 Stoevelaar maakt plaats voor nieuwe gebouwen Het was decennia lang een gezichtsbepalende flat bij de binnenkomst van Goor vanaf de richting Markelo maar dat gaat veranderen want De Stoevelaar wordt nieuw gebouwd. Ook de rest van het […]
  • Inloopochtenden bij dagvoorziening Binnenhof20 februari 2019 Inloopochtenden bij dagvoorziening Binnenhof Dagvoorziening Binnenhof in De Stoevelaar gaat op elke eerste maandag van de maand gratis inloopochtenden houden. Iedereen kan dan vrijblijvend een kijkje komen nemen en een kopje koffie […]
  • Stoevelaar en Wheehof zoeken vrijwilligers29 maart 2017 Stoevelaar en Wheehof zoeken vrijwilligers De Goorse woonzorgcentra De Stoevelaar en De naastgelegen Wheehof zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die werkzaam willen zijn bij verschillende afdelingen en bij diverse […]
  • Wie wil ouderen helpen bewegen?23 september 2015 Wie wil ouderen helpen bewegen? Carint Reggeland zoekt vrijwillgers die het leuk vinden om de ouderen van De Wheehof bij te staan in hun wekelijkse bewegingsuurtje e bewegen. De bewegingslessen worden één keer per week […]
  • Vrijwilligers gezocht voor De Wheehof23 november 2019 Vrijwilligers gezocht voor De Wheehof Voor Carintreggeland Huis De Stoevelaar en De Wheehof is de instelling op zoek naar vrijwilligers voor diverse activiteiten. Een voor de zangmiddag, een bij de bewegingsmiddag voor […]