Goorse burger gaat betalen voor afval

Het college van B&W wil dat er over twee jaar betaald gaat worden voor het aanbieden van restafval. Het zogenoemde Diftar-systeem moet aan het begin van 2017 worden ingevoerd. Per keer dat de ‘grijze bak’ zal worden geleegd zal dan betaald moeten worden. Om het restafval tot een minimum te beperken krijgt ieder huishouden vanaf volgend jaar een extra container aangeboden voor kunststof, blik en drankenkartons. Op de lange termijn wil de gemeente Hof van Twente dat alleen het afval dat gerecycled kan worden, wordt opgehaald. Burgers moeten dan het restafval zelf in zakken wegbrengen naar een stortplaats.

Afvalcontainer

Gerelateerde berichten

  • Restafval neemt af met 50%23 mei 2017 Restafval neemt af met 50% De hoeveelheid restafval die in de afgelopen drie maanden is ingezameld in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente is met de helft afgenomen. De gemeente heeft een folder huis aan […]
  • Ergernis over rotzooi bij milieupleinen houdt aan23 april 2018 Ergernis over rotzooi bij milieupleinen houdt aan Op deze redactie komen nog steeds met de regelmaat van de klok mails binnen waarin er wordt geklaagd over de rotzooi rondom de diverse milieupleinen in Goor. Er is nog steeds sprake van […]
  • Diftar: Ja of nee ?14 oktober 2015 Diftar: Ja of nee ? De huishoudens in Goor zijn inmiddels allemaal een afvalbak rijker en zo prijkt er naast de grijze en de groene, nu ook een grijs-oranje bak waarin het plastic en het drankenkarton kan […]
  • Afvalcontainers in brand gevlogen13 februari 2016 Afvalcontainers in brand gevlogen Aan de Merelstraat zijn vanavond rond 19:15 uur afvalcontainers in brand gevlogen die tegen een schuur aan stonden. Daardoor heeft de schuur flinke rookschade opgelopen. Van de containers […]
  • Drankkartons en blik vanaf 1 mei bij plastic25 april 2015 Drankkartons en blik vanaf 1 mei bij plastic Inwoners van Goor en de rest van de gemeente Hof van Twente kunnen vanaf 1 mei hun drankkarton en blik bij het plastic verpakkingsafval kwijt. Afvalverwerker Twente Mileu pleitte al langer […]