Venetiaanse gondel uit 1927

gondel

Vier dagen voor de aftrap van het Schoolfeest duiken we nog even in de oude doos om het historisch besef van het Feest der Feesten bij te schaven. Dit jaar wordt de 135ste editie van het School- en Volksfeest gevierd. Anno 2010 is de Allegorische Optocht nog altijd één van de hoogtepunten. De parade in Goor blijkt van alle tijden, want wij vonden in het archief deze prent uit 1927. Op de foto is een Italiaanse creatie -een Venitiaanse gondel- te zien uit de optocht van 83 jaar geleden.

Gerelateerde berichten

  • Reislustige brandweer in ’51…8 juli 2010 Reislustige brandweer in ’51…     In de categorie 'Uit de oude doos' een mooie foto van de Goorse brandweer die in mei van het jaar 1951 met aanhang op reis ging naar het Duitse Koningswinter. Enkele van de Gorenaren […]
  • Eerste loonwerker firma Verdriet & Zoon9 juli 2013 Eerste loonwerker firma Verdriet & Zoon Ook in Goor is ondanks het goederenvervoer en alle verkeersperikelen de komkommertijd aangebroken. En dus dook de redactie de zolder op om een paar fraaie oude prenten uit de doos te […]
  • Schoolfeest op het nettenveld van Jannink21 mei 2015 Schoolfeest op het nettenveld van Jannink Het is nu 'vief wekke veur 't Skoolfees' en in dat kader gaan we op deze site ook meer toeleven naar de 140e editie van het Goorse Feest der Feesten. Dat doen we met een ludieke actie […]
  • Wie zijn dit ? (7)12 oktober 2008 Wie zijn dit ? (7) In een wegwerpmaatschappij als deze waarin trainers van voetbalclubs net zo vergankelijk zijn als Gerard Joling bij de Toppers, is de weemoed sterk naar continuïteit en klassieke momenten. […]
  • De optocht van 1977…2 september 2014 De optocht van 1977… Een mooie tip van Gerrit en Rikie van der Haar. Zij stuurden een link van de site van een fervente verzamelaar van historische filmbeelden uit het Twentse. Daarop is ook een unieke film te […]