Phenix kampioen maar nog niet gepromoveerd

De korfballers van Phenix zijn vandaag kampioen geworden van de vierde klasse maar moeten met twee medekampioenen uitmaken wie er promoveert naar de derde klasse. De laatste wedstrijd werd in Westervoort nipt met 7-8 gewonnen van Wesstar en daarmee eindigt de competitie met drie lijstaanvoerders die zich alle drie kampioen mogen noemen. Naast Phenix ’72 is ook Mèlinas uit Eerbeek en ’t Overschotje uit Lochem in de veldcompetitie bovenaan geëindigd met 18 punten uit 14 duels. Hoe de nacompetitie vorm krijgt is nog niet duidelijk. “Daar moet de bond nog een beslissing over nemen” aldus voorzitter Gea Boorsma.

Phenix2

Het zag er tegen Wesstar aanvankelijk niet goed uit voor de Goorse korfballers. Bij rust keken de oranje-zwarten tegen een 5-2 achterstand aan. Na de thee kwam Phenix echter sterk terug en in de slotfase besliste Harold Kappert de wedstrijd met een benutte strafworp. Het gaat uitstekend met de Goorse korfbalclub sinds de verhuizing naar sportpark ’t Doesgoor. Gisteren werd ook het D1-team al kampioen in haar klasse. Het kampioensfeest in de kantine van ’t Doesgoor werd voorafgegaan door een emotioneel bezoek aan het graf van Bas Buitenhuis. Hij overleed in juli van het vorig jaar. De spelers van Phenix legden de kampioens-rozen op zijn graf. “Hij was altijd onderdeel van deze ploeg en een icoon binnen onze club. Op deze manier is hij er toch bij” aldus Boorsma.

Gerelateerde berichten

  • Phenix behaalt zaaltitel na 20 jaar5 maart 2018 Phenix behaalt zaaltitel na 20 jaar Het eerste team van korfbalvereniging Phenix '72 is gisteravond kampioen geworden in vierde klasse van de zaalcompetitie. Het is voor het eerst in 20 jaar dat de Goorse korfbalvereniging […]
  • Phenix A1 overtuigend kampioen24 oktober 2016 Phenix A1 overtuigend kampioen Het hoogste jeugdteam van korfbalvereniging Phenix '72 is overtuigend kampioen geworden in de derde klasse. Dat is het hoogste haalbare niveau voor dit team omdat de A1 alleen maar uit […]
  • Phenix wint eerste competitiewedstrijd4 september 2015 Phenix wint eerste competitiewedstrijd Het eerste team van korfbalvereniging Phenix is de nieuwe competitie goed begonnen. In Doesburg werd gisteravond met 12-14 gewonnen van De Rivalen. Bij rust was de stand al 4-8 in het […]
  • Phenix boekt ruime zege in Dieren10 januari 2016 Phenix boekt ruime zege in Dieren De korfballers van Phenix hebben de aansluiting met de top in de zaalcompetitie weer te pakken. De Goorse ploeg won vandaag met ruime cijfers van Diderna. In Dieren werd het 9-22. Dick […]
  • Phenix klopt koploper29 september 2014 Phenix klopt koploper Een mooie zege voor het vlaggeschip van korfbalvereniging Phenix '72. Koploper Olympia '22 uit Borculo werd, op het kunstgras van 't Doesgoor, met 5-4 verslagen. Na een eerste helft waarin […]