Kickbokser Hoentjen debuteert voor het grote publiek

Een enorme ervaring rijker en toch ook een kleine illusie armer. Dat is de conclusie na het weekend voor de Goorse kickbokser Mark Hoentjen. Hij maakte dit weekeinde zijn entree in de ring in de grote Ergonhal in Amstelveen. Daar bokste hij in een geweldige ambiance voor een 800-koppig publiek een duel tegen Dennis Reindert van Dam die in zijn eigen thuisring op punten de meerdere was van de Gorenaar. “Hij schopte me op een bepaald moment op mijn linkerbovenbeen en daar hield ik last van. Ik bleef daardoor verdedigen om meer trappen daar te voorkomen. Maar het was hoe dan ook een geweldige ervaring na een lange trainingsperiode.”

Marchoentjen1De 35-jarige Hoentjen traint bij de bekende kickbokser Jimmy Eimers in Zutphen waar hij werd klaargestoomd voor de wedstrijd in de N-klasse tot 93 kilogram (zwaargewicht). “Daarvoor moest ik dus wel eerst tien kilo afvallen.” Hoentjen, die dus niet meer de jongste is voor deze tak van sport, wilde toch graag kijken of hij zich staande kon houden in de bijzondere Amstelveense ambiance. “De zenuwen spelen daarbij ook een rol. Ik doe het ook om te laten zien dat kickboksen een zuivere, eerlijke sport is die onterecht wordt geassocieerd met het criminele milieu. Het is geweldig om te doen en echt niet zo gevaarlijk. Pure vechtsport die meer positieve aandacht verdient. Mark Hoentjen leverde in een eerder sportief leven nog strijd op een crossmotor en is tevens fervent lid van de Goorse Biertent Rellie. “Juist, en daarom ga ik nu maar weer gauw naar de loods” besluit hij glimlachend.

Gerelateerde berichten

  • Oaverleavingspakket voor Rellieleden10 mei 2020 Oaverleavingspakket voor Rellieleden Het is een figuurlijk doekje voor het bloeden nu er geen Schoolfeest gevierd kan worden dit jaar, maar het is door de leden van de Goorse Biertent Rellie wel als uiterst attent ervaren. […]
  • Zelfverdedigingtrainingen voor kinderen25 maart 2015 Zelfverdedigingtrainingen voor kinderen Kids Street Defence is een landelijke training die nu ook in Goor wordt aangeboden. Kinderen van 6 tot en met 10 jaar worden uitgenodigd in de gymzaal aan de Kievitstraat om elke zondag te […]
  • Goorse judoka’s op dreef in de Mossendam16 december 2014 Goorse judoka’s op dreef in de Mossendam De Goorse judoka's van judovereniging 't Höfke waren afgelopen weekeinde goed op dreef. In het tweede deel van het zogenoemde driehoekstoernooi was de Goorse sporthal Mossendam plaats van […]
  • Schermen voor kinderen in de sporthal19 maart 2015 Schermen voor kinderen in de sporthal Schermen, een vechtsport zo oud als onze beschaving die beoefend wordt met een degen, eeb floret of een sabel. In de Goorse sporthal De Mossendam starten binnenkort schermlessen voor […]
  • Schermcursus gaat door26 april 2015 Schermcursus gaat door De eerder aangekondigde schermcursus voor kinderen gaat door. Er zijn inmiddels voldoende aanmeldingen om te starten maar er kunnen er nog genoeg bij, aldus de initiatiefnemers. Er zijn in […]